Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Altalena Jelentkezz te is az Altalena Nyári Akadémiára!

Jelentkezz te is az Altalena Nyári Akadémiára!

2020-tól az Altalena Zenei Fesztivál és Nyári Akadémia új otthona Telki. A fesztivál és a kurzusok egyedi közösségi élményt kínálnak és olyan kulturális hagyományt teremtenek, amely a közös munka, a zene és a művészi együttműködés által hat a fiatal generációkra. Az idei akadémiát, amire már várják a jelentkezéseket, augusztus 4-11 között rendezik meg.

- hirdetés -

Az Altalena szó olaszul mérleghintát jelent. E kifejezés a projekt megálmodói számára az egyensúly szimbólumaként utal mindarra, amit képviselnek: az előadók és a közönség, a művésztanárok és diákok, a hagyománytisztelet és újítás vágya között létrejövő összhangot.

- hirdetés -

Az Altalena égisze alatt egy komolyzenei mesterkurzus és egy fesztivál valósul meg. A mesterkurzusok professzorai Berlin, Bécs, Madrid, Weimar, Basel és Budapest zenei egyetemeiről érkeznek. Idén zongora és kamara órákra Fejérvári Zoltánnal és Pablo Galdoval lesz lehetőség, fuvola órákra Wally Haseval és Garzuly-Wahlgren Annával, Varga István a cselló és kamarazene órákat vezeti, Korondi Anna pedig az ének mesterkurzust.

A fesztivál programban klasszikus zenei koncertek, kerekasztal- beszélgetések, irodalmi estek, felolvasások, klasszikus zenei témájú stand-up műsorok és mindemellett idén a jelenlétkontroll, jobban ismert nevén „mindfulness” témával foglalkozó tevékenységek is helyet kapnak. Részesei lehettek olyan neves művészek koncertjeinek, mint: Ránki Dezső, Klukon Edit, Fejérvári Zoltán, Berecz András, Berecz István, Mácsai Pál, Huzella Péter, Agócs Gergely, Pablo Galdo, Wally Hase továbbá Fazekas Gergely, Bősze Ádám, Mácsai János, Zsoldos David, Wagner Sára, Dukay Barnabás és Bartalis Edit színesítik tovább a palettát.

Bővebb információ ide kattintva!

Megismerhetitek az Altalena fiatal tehetségeit is: Berecz Mihály, Ránki Fülöp, Balog Alexandra, Pusker Júlia, Balog Gabriella, Devich Gergely, Dolfin Balázs, Stark János Mátyás, Szalóky Balázs, Tanaka Kendzsi, Toth Barbara.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.