Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Backstage Megjelent a Müpa Magazin legújabb, március-áprilisi száma

Megjelent a Müpa Magazin legújabb, március-áprilisi száma

A március-áprilisi szám címlapján a Müpa 15 éves épülete. Keresd a magazint a megszokott lelőhelyeken, vagy lapozz bele online. Az előszóban ezúttal Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója sorait olvashatjuk:

- hirdetés -

„Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a Müpa élén egy újabb, harmadik ciklusra is bizalmat kaptam. Elismerése ez annak az összeszokott csapatnak is, amelynek köszönhetően a kiváló munkatársakból, a velünk együttműködő művészekből és a hozzánk hű közönségből az évek során komoly közösség alakult ki, és ez a közösség most megkapta a folytatás lehetőségét.

- hirdetés -

A Müpa tizenötödik születésnapjának megünneplését — éppen egy évvel ezelőtt — beárnyékolta a világjárvány. Számunkra azonban a legfontosabb ennek a közösségnek a biztonsága volt. Erről úgy gondoskodtunk, hogy közben nem engedtük el egymás kezét. Az, hogy a Müpa a térség egyik leginnovatívabb művészeti központja, azt is lehetővé tette, hogy a digitális térben együtt tudtunk maradni.

A Müpa Home sorozat közvetítései új dimenziót jelentenek az előadások, koncertek pótolhatatlan közös élményéhez képest, de — mint a sok biztatásból, köszönőlevélből kiderült — nézőink így is kitartottak mellettünk.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája – Folyamatosan frissítve

Az innovációk lassan mindennapos eszközökké váltak. A koncertek élő közvetítését a Müpa már tíz évvel ezelőtt bevezette, és bőséges tapasztalataink birtokában ennek a lehetőségnek most minden formáját kihasználjuk. Nem egyszer fordult elő, hogy egy-egy Müpa Home-közvetítés nézőinek száma többszörösen meghaladta a hangversenyterem befogadóképességét. Emellett a bőséges archívumunkból még több koncertünket és előadásunkat tettük közkinccsé. A ház fennállásának tizenötödik évfordulója alkalmából arculatot is frissítettünk és kiírtunk egy tizennégy kategóriás zeneműpályázatot kortárs magyar alkotók számára. Az ötvennégy díjazott pályamű érdekes lenyomata lesz a koronavírusjárvány most zajló időszakának.

Ide kapcsolódik:
Ők a Müpa zeneműpályázatának díjazottjai

A Müpa tehát nem állt le, ez a „csodálatos, nagy hajó” változatlan célkitűzésekkel halad előre. Tudjuk, hogy a járvány miatt elengedhetetlen a készenlét az újratervezésre, de reméljük, hogy minél hamarabb visszaválthatunk a „hagyományos üzemmódba”. Addig is mindent megteszünk, hogy változatlanul eljussunk Önökhöz, és változatlanul számítunk arra is, hogy velünk tartanak.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.