Papageno Radio
Blogok Budapest, Te! Gombó Viola: „Feltöltődést jelent kijönni a Margit-szigetre”

Gombó Viola: „Feltöltődést jelent kijönni a Margit-szigetre”

Budapest, Te! című produkciónkkal zenés városnézésre invitáljuk a fővárosiakat és a nem budapestieket. Csatlakozzanak hozzánk, fedezzék fel a várost a benne élő emberek történetein keresztül, amelyekhez az elmúlt száz év legnagyobb Budapest-slágerei szólnak. Sorozatunkban pedig ismerjék meg azokat a helyszíneket, amelyek az előadás alkotói számára fontosak, kedvesek! Gombó Viola ma a Margit-szigetre invitálja önöket.

Gombó Viola idén végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, de az Orlai Produkciós Iroda közönsége már jól ismeri őt, hiszen olyan előadásokban játszik, mint a Férjek és feleségek, a Kaktuszvirág és a Hurok. Szeptember 5-én egy bemutatóval kezdi az új évadot, egy igazán komoly, összetett szereppel. Az Amy világában egy ünnepelt színésznő, Judy Allen lányát alakítja, aki szenvedélyes és mérhetetlenül felelőtlen anyjával szemben két lábbal áll a földön. Amy pedig kitartóan küzd színésznő anyja szeretetéért, és azért, hogy az elfogadja őt, miközben szeretne felnőni és a saját életét élni. Az előadásban Violának olyan partnerei lesznek, mint az édesanyját játszó Hernádi Judit vagy a nagymamáját alakító Hámori Ildikó. Ezt követően szeptember 30-án ismét a Belvárosi Színházban lesz premierje, a Budapest, Te!, amelyet egyetemi osztályfőnöke, Pelsőczy Réka rendez.

A színművészetis hallgatók élete öt évig jóformán a Vas utcában, az egyetem falai között zajlik, ezért a székesfehérvári születésű és ott felnőtt Viola számára csak akkor nyílt ki Budapest, amikor külső munkákba, színházi előadásokba is bekerült. Érdekes volt neki kerületről kerületre felfedezni a várost. Úgy véli,

minden városrésznek más a stílusa, minden kerület szinte egy önálló kisváros, ami külön izgalmassá teszi Budapestet.

Emiatt is tervezi, hogy az előadásban említett helyeket fölkeresi.

Viola hosszabb ideig lakott Budán, de Pest sem áll távol tőle. Különösen szereti az Újlipótvárost, mert nagyon fiatalos, sok a kávézó, onnan könnyen elérhető minden, de valahogy mégis távol van a központ nyüzsgésétől. „Az még nekem is sok lenne” – jegyzi meg.

A Margit-sziget is ilyen, a Micsoda éjszaka volt kezdetű slágerben ráadásul Viola az egyik előadó, ezért sem véletlen, hogy itt, a Japánkertben találkozunk vele.

„Itt kezdtem el futni, és a lezárások feloldása után ide jártunk a barátnőimmel kutyázni, piknikezni, születésnapokat tartani – mesél arról, hogyan találta és szerette meg Budapest talán legszebb parkját. – Feltöltődést jelent ide kijönni, futás közben nézni a Dunát.” A hely vonzza a budapestieket és a turistákat is, hiszen ahogy Viola is említi, a zöldfelület miatt ez a város szíve, a romantikára vágyó párok is elbújhatnak a padokon, de lehet itt úszni, strandolni, vannak kiülős helyek és még állatkert is. „Valahogy húz ide a szívem” – mondja nevetve.

A sziklakertekkel, aranyhalas tavacskával, vízinövényekkel, virágokkal és díszcserjékkel benépesített Japánkertet a Margit-sziget északi részén 1936-ban alakították ki, a vízesést azonban már 1870-ben, az egykori fürdőtelep részeként megépítették.

De a Margit-szigeten kívül is sok programot kínál a város a romkocsmáktól a színházi előadásokon át a gardróbvásárokig, csak hogy néhány példát hozzunk a Viola által említettek közül. Ezeket, legyenek Budapest bármely pontján, a közlekedési hálózatnak köszönhetően könnyen el lehet érni. „Már ha az ember felkészül, amit én nem mindig szoktam, és olyankor eltévedek” – teszi hozzá mosolyogva.

A Budapest, Te! bemutatója szeptember 30-án lesz a Belvárosi Színházban. Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!