Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Iránytű a képzőművészethez

Iránytű a képzőművészethez

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Április 18-án indul a Budapest Art Week. A hatnapos rendezvény keretében több mint hatvan helyszínen, a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben közel száz kiállítás és hozzájuk kapcsolódó program, tárlatvezetés, előadás, beszélgetés, múzeumpedagógiai rendezvény látogatható. És mindehhez elég egyetlen belépő.

Személyes találkozások művészekkel, megannyi laza tárlatvezetés kiállításokon, titkok felfedése galériákban és múzeumokban, közösségi élmény a kortárs képzőművészeti terekben – második alkalommal szervezik meg az ország egyetlen olyan képzőművészeti rendezvénysorozatát, amelyben

több, mint 60 helyszín, több tucat esemény egyetlen karszalaggal látogatható április 18-23 között.

- hirdetés -

A helyszínek között megtalálható a Magyar Nemzeti Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az acb Galéria vagy a Molnár Ani Galéria. A helyszínek által rendezett programokon felül a BAW különböző izgalmas projektekkel is színesíti a programkínálatot.

Néhány helyszín: Budapest Art Factory, Godot Galéria, Elnök utcai Művésztelep, Iparművészeti Múzeum, Kassák Múzeum, L Art Open Studios, Ludwig Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Múzeum, Molnár Ani Galéria, Műcsarnok, Petőfi Irodalmi Múzeum, Várkert Bazár, Virág Judit Galéria

A Budapest Art Week egy Magyarországon egyedülálló, klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményeket összefogó fesztivál. A programsorozat célkitűzése az, hogy új lendületet adjon és iránytű lehessen a képzőművészet kedvelőinek, esszenciális kiegészítőjeként a Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus művészeti programsorozatának. A világ kulturális csomópontjaiban – Londontól Berlinen és Bécsen át Szingapúrig és Sydney-ig – évek óta rendeznek már hasonló, nagy sikerű eseménysorozatokat, hogy közösségi élmény keretei közt adjanak lehetőséget a képzőművészet iránt érdeklődőknek a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére.

A hatnapos rendezvény keretében több mint hatvan helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben) közel száz kiállítás és hozzájuk kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, beszélgetés, múzeumpedagógia) látogatható – mindez egyetlen belépővel.

Az idei évben a fesztivál szervezői kedveznek azoknak is, akik kerékpárral járnák végig a képzőművészeti helyszíneket, vagy amennyiben az érdeklődők művészeti élményekre szintén nyitott társaságot keresnek, az ArtHeart sétatúrákba is becsatlakozhatnak a fesztivál teljes ideje alatt.

A tavalyi évben nagy sikerű, tematikus városi, művészeti séták idén is a program részét képezik. A városszerte működő múzeumokban, kortárs galériákban tett látogatások, a szabadtéri szoborséta vagy az idén először a programban szereplő M4-es metrótúra igazi csemege lehet a művészeti élmények iránt érdeklődő közönség számára. A belvárostól távolabb eső, de művészeti programkínálatában jelentős városrészt, Óbudát is bejárhatják majd az érdeklődők a fesztiválra összeállított művészeti és helytörténeti séták alkalmával.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X