Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Bartók és az izraeli művészet áll a CAFe Budapest fókuszában

Bartók és az izraeli művészet áll a CAFe Budapest fókuszában

Több mint száz kortárs és világzenei koncert, jazz- és táncelőadás, képzőművészeti és irodalmi program várja a közönséget a 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon október 6-22. között.

A mára a régió meghatározó fesztiváljává vált CAFe Budapest több másik rendezvénysorozattal is összefonódik, így minden művészeti ágat fel tud vonultatni – mondta el a fesztivál május 30-i budapesti sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a CAFe Budapestet szervező Operatív Testület elnöke.

Lajkó Félix fotó: Hajdú András

Hozzátette: Bartók Béla művészete idén is az eseménysorozat fókuszában áll majd, az idei Kodály-év kapcsán pedig a nagy művésztárs, Kodály Zoltán munkái is kiemelt figyelmet kapnak.

Káel Csaba elmondása szerint a CAFe Budapest díszvendége 2017-ben Izrael és zsidó művészet lesz. Fellép mások mellett az Izrael Balett, Avishai Cohen triója, Avi Avital és Omer Avital, míg az Anima Sound System és Heidi Vogel Jerusalem My Love címmel ad koncertet, az Art Market Budapest Kortárs Képzőművészeti Vásár pedig az izraeli kultúra képző- és fotóművészeti vetületét mutatja be.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja a táncprodukciókról szólva kiemelte, hogy a Frenák Pál Társulat Alain Resnais filmjéből ihletet merítve, HIR-O címmel készül bemutatóra, Kodály és Ligeti műveiből építkezve mutatja be új koreográfiáját a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Nemzeti Balett LOL című premierjével pedig kortárs arcát villantja fel.

Káel Csaba hozzátette, Magyarországon a fesztivál keretében lesz először látható Vajda Gergely Georgia Bottoms című vígoperája, míg Selmeczi György Boldogasszony lovagja című operáját a Kolozsvári Magyar Opera mutatja be, Novák Eszter rendezésében.

Multiverseum című munkájának magyarországi premierjével érkezik Eötvös Péter és a Royal Concertgebouw Orchestra, de a CAFe Budapest vendége lesz az Oscar-díjas kínai-amerikai zeneszerző, Tan Dun is.

Tan Dun

Bán Teodóra beszámolója szerint az Art Market mellett a Budapest Ritmo Világzenei Fesztivál, a Margó Irodalmi Fesztivál, a Mercedes-Benz Fashion Week Europe is csatlakozik a CAFe Budapesthez, amely a 100 szóban Budapest pályázat műveiből is kiállítást rendez.

Katona András, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing igazgatója, az Operatív Testület tagja elmondta, a CAFe Budapest programja komoly turisztikai vonzerőt jelent, és jelentősen kibővíti a turisztikai időszakot a fővárosban.

A fesztivál folyamatosan bővülő programját ide kattintva érheti el. 

 

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!