Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok CAFe Budapest Öt, Bartók zenéjére reflektáló ősbemutató hangzik el a Studio5 koncertjén

Öt, Bartók zenéjére reflektáló ősbemutató hangzik el a Studio5 koncertjén

Öt ősbemutató hangzik el a Studio5 zeneszerzőcsoport Quodlibet című koncertjén október 17-én a budapesti Godot Kortárs Művészeti Intézetben.

- hirdetés -

A Quodlibet egy latin kifejezés, amelynek jelentése: ahogy tetszik. Olyan zeneművet jelöl, amelyben jól ismert dallamokat kombinál és sűrít össze az alkotója – mondta el Bella Máté zeneszerző a műsorban. Hozzátette: az alkotócsoportnak – Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor – ez a hetedik tematikus koncertje, amelyet az új zene régi hangszerekkel szlogennel rendeznek meg, így a közönség olyan hangszereket hallhat, mint többek között a viola da gamba, a szerpent és a csembaló. Az esten megszólaló művek különböző kamaraformációkra készültek el.

Az őt ősbemutatót egy szerző, Bartók Béla köti össze, mivel minden darab az ő műveire reflektál – fűzte hozzá.

- hirdetés -

Virágh András Gábor azt emelte ki, hogy azért is ígérkezik izgalmasnak az est, mert régi, azaz barokk hangszereken szólal meg a mai zene. Kíváncsiak ők maguk is, hogy az egyes zeneművek hogyan működnek a régi hangszereken, másrészt arra is, hogy az őt zenemű egymás után hogyan hat koncetélményként.

Ide kapcsolódik:
Ismét lenyűgöző videóklip készült Bella Máté egy darabjához

A koncerten Szentpáli Roland Barbaro, Bella Máté Fons (Forrás), Kutrik Bence Magis Gratis (Szabadabban), Virágh András Gábor Canticum avium (Madarak éneke) és Solti Árpád Noktaberrationes (Noktaberrációk) című darabja hangzik el.

A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!