Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Caruso Egy őszhajú tündér búcsúzik

Egy őszhajú tündér búcsúzik

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Gara Márk vendégposztja
Számtalanszor láttam őt, amint két telefonon beszélt egyszerre és közben a számítógépen jegyeket foglalt egy csoport számára.  Közben lágyan duruzsolt az ügyfelekkel, akik mind a mai napig a keresztnevén szólítják. Amikor a nézőtéren találkozunk, akkor szinte megrohanják az ismerősök, barátok, ő pedig élvezi, hogy a látott előadásról beszélhet velük. Máskor mint a szélvész közlekedik a sorok között és közben mindenkinek mond valami kedveset. Lelkesedése egy cseppet sem csökkent az évek alatt.

Mind a mai napig őrzi lányos karcsúságát, pedig mindig ősz hajjal láttam. Mindig elegáns, csinos brossal a kosztümkabátján várja a hozzá betérők hosszú sorát. A sor pedig mindig hosszú, hiszen a legtöbben Olgához jönnek. Ott ülünk tehát egymás mellett, rá és a jegyeinkre várva. Közben egy-egy telefon érkezik a művészektől is, akiket mind személyesen ismer. Sokukat, például Sümegi Esztert, annyira szereti, hogy minden szériában megnézi legalább egyszer. Popova Aleszja is egyike a számára legkedvesebbek körének, sokszor tapsolta meg lelkesen vagy dobott neki virágot. Mi sem bizonyítja szeretetét és rajongását jobban, mint hogy a szervezés mindkét régi helyén az asztala és a polca is művészképekkel, dedikált fotókkal, spicc-cipőkkel volt tele.
Amint talán már sokan sejtik, Magyar Ottónéról, azaz Magyar Olgáról szól e kis írás, aki 1980. április 1-jétől a Magyar Állami Operaház közönségszervezője. 2014. szeptember 30-án azonban végleg befejezi ezt a soha abba nem hagyható munkát.

- hirdetés -

Kedves Olgi!
Hadd fordítsam egy kicsit személyesebbre! Számomra Te vagy az etalon a közönségszervezők között. Gyors vagy, segítőkész, mindenkivel megtalálod a hangot, egy szóval profi. S ami talán a legfontosabb, soha nem vesztetted el az érdeklődésed az opera, a balett és a zene iránt. Köszönöm Neked a jegyeket, a figyelmet, amelyben mindig részesítettél és a barátságodat!
Most talán végre lesz időd megnézni azt a sok balettet és operát, amelyek évek óta ott pihennek a polcodon! Szívből kívánom, hogy ne felejts el minket, akik éveken, évtizedeken keresztül jártunk Hozzád, mert mi mindig nagy szeretettel fogunk Rád gondolni és továbbra is minél többet szeretnénk látni az előadásokon!
Szívből ölellek:
                         Gara Márk

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X