Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Caruso Bíróság elé kerül az Operaház megmászója

Bíróság elé kerül az Operaház megmászója

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Autótolvaj társai is rendőrkézre kerültek
Hamarosan bíróság elé kerül az Operaház megmászója. Az eset „hőse” Wodár Tibor. Barátjával, Szamos Józseffel megtudta, hogy egy kéményseprő ismerősük, Horváth Sándor tavaly októberben munka közben észrevette: az Operaház tetején a kémény melletti szellőzőkön rendkívül szép, művészi ördögfejek vannak. Az egyiket Horváth azonnal el is vitte magával és menyasszonyának ajándékozta.

- hirdetés -

Wodár és Szamos napokig tanakodott: mikét tudnák megszerezni a többi ördögfejet is. Megegyeztek: Wodár massza meg a falakat, Szamos pedig majd „falaz”. November 3-án este, amikor a színpadon éppen a Varázsfuvola dallamai csendültek fel, egy bőrönddel a kezükben lesbe álltak a színháznál, majd Wodál feltűnés nélkül felmászott a tűzoltólétrán, a villámhárítóba kapaszkodva a kupola csúcsára tornászta fel magát. Itt négy ördögfejet letört (többet azért nem, mert nem fért az anorákjába) és megkezdte a visszavonulást. Az ördögfejeket otthon pirosra festették és szobadíszként a falakra akasztották. A lopással mintegy 20 ezer forint kárt okoztak az Operaháznak.
A 22 éves Wodál Tibor ezen kívül ZSUK gépkocsik és Wartburgok feltörésére specializálta magát. Kövesdi Lászlóval, a fiatalkorú S. Péterrel, valamint Szamos Józseffel és Szamos Istvánnal a késő esti órákban indultak kocsikázni. A lopott autókat a legkülönbözőbb helyeken sorsukra hagyták. De leszerelték a TRIÁL irodahelységének cégtábláját is és otthon díszként állították fel, a Dob utcai gyógyszertárból pedig barométert emeltek el.
November közepén egy lopott Wartburggal Csepelre indultak kirándulni, de az autó az egyik útkereszteződésben váratlanul elromlott. Az arra járó rendős segíteni akart, de ők úgy megijedtek, hogy a szélrózsa minden irányába futásnak eredtek. Csak Wodál maradt ott, s a rendőr előállította. Másnap a többiek is rendőrkézre kerültek.

(– th–) Hétfői Hírek, 1973. február 5.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X