Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Cziffra Fesztivál Már látogatható a Cziffra Fesztivált felvezető kiállítás

Már látogatható a Cziffra Fesztivált felvezető kiállítás

Február 17-25. között rendezik meg Budapesten a Cziffra György Fesztivált, amelynek zenei programja mellett képzőművészeti kiállítás is várja a közönséget: Bada Márta naiv kortárs roma festőművésznő tárlata a MOMKultban. A tárlat február 1-től tekinthető meg.

- hirdetés -

Bada Márta (1951) sokgyerekes szegény családba született, a cigány közösségben hallott régi történetek, a halottvirrasztás és vigasztalás, anyja meséi alakították belső világát. A Gödöllői művésztelep, a Zebegényi szabadiskola támogatásával, Remsey Iván és Mizser Pál festőművészek segítő keze nyomán alakult ki festészete.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Cziffra tanítványa nyitja a zongoraművész életművének szentelt idei fesztivált

1973-tól rendszeresen fest, munkáin a környezetében élő cigány emberek élete és megálmodott mesevilága elevenedik meg. A MoMKultban 14 kép a  Jelenések könyvéhez c. nagyívű munkája tekinthető meg.

 Szekeres Erzsébet textilművész biztatására készítettem el a tizennégy képet a Jelenések könyvéhez, amelyeket fekete rajzszénnel és kék pasztellkrétával rajzoltam. A feketével a gyászt akartam kifejezni, a kékkel a hidegséget. A rajzokon a Jelenések könyve egy-egy jelenete elevenedik meg a fantáziám alapján. Arra szólítom fel a befogadó közönséget, hogy rajzaim mondanivalóját zárják szívükbe, mert Isten jó néven veszi a jó cselekedeteket. Ezért is fohászkodom hozzá, hogy bocsássa meg bűneinket és irgalmazzon nekünk az utolsó napon. – fogalmaz Bada Márta.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.