Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Cziffra Fesztivál Idén is várják a jelöléseket a Cziffra Fesztivál díjaira

Idén is várják a jelöléseket a Cziffra Fesztivál díjaira

Ezúttal is fiatal tehetségeket és kiemelkedő életműveket díjaznak a Cziffra Fesztiválon, a jelöléseket a bizottság május 14-ig várja.

- hirdetés -

A szervezők közleménye szerint a Cziffra György Fesztivál díjaira két kategóriában várják a jelöléseket. A Tehetség-díj évente 2 zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A díj személyenként bruttó 1 millió forint pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.

- hirdetés -

A Cziffra Fesztivál Életműdíja szintén évente 2 személynek ítélhető oda életkori megkötés nélkül. A díjak zeneművész, pedagógus vagy kulturális szervező, kulturális szakember érdemeit hivatottak elismerni. Az életműdíj személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.

Az ünnepélyes díjátadónak a Cziffra György-emlékév koncertje ad majd otthont június 9-én a Zeneakadémia Nagytermében az aktuális járványügyi szabályok betartásával.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017 óta minden évben átadják a Cziffra György Fesztivál díjait azzal a céllal, hogy támogassák a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint elismerjék a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással. A nemes ügyet a Cziffra György-emlékévben is két önkormányzat – Budapest Főváros 13. kerületi Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat – támogatja.

A fesztivál díjbizottsága május 14-ig várja a jelöléseket, amelyek részleteiről ide kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.

A korábbi években Tehetség-díjat vehetett át Ránki Fülöp zongoraművész, Kállai Ernő hegedűművész, Devich Gergely gordonkaművész, Horti Lilla operaénekes, Szabó Marcell zongoraművész, Pusker Júlia hegedűművész, Pálfalvi Tamás trombitaművész és Kovács Gergely zongoraművész.

Ide kapcsolódik:
Pusker Júlia: „A verseny kicsit meg is változtatott”

Életműdíjban részesült Vásáry Tamás zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező, Ránki Dezső kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, Csonka András, a Zeneakadémia kulturális igazgatója, Becht Erika zenepedagógus, zongoratanár, Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész, Takács-Nagy Gábor hegedűművész, karmester és Kovács János karmester.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.