Papageno Radio
Blogok Dalkímia Elindult a Dalkímia podcast a Papagenón

Elindult a Dalkímia podcast a Papagenón

Dalkímia – a csendtől a számig. Weyer Balázs interjúsorozatában a zenei aranycsinálás receptjét keressük. Vendégeink a magyar zeneipar kiemelkedő alakjai, témánk pedig a legkülönbözőbb és legkülönlegesebb magyar számok, slágerektől a népzenéig, oláh cigány daloktól a sanzonokig. Az első vendég: Csoóri Sándor Sündi.

Meghallani és megszeretni – a Tengerpart című Buda Folk Band számnak olyan azonnal magával rántó hangulata van, amitől azonnal peregni kezd a fejünkben a film. A zeneszerző Csoóri Sándor – aki, mivel már a sokadik híres Csoóri Sándor, inkább Sündi néven ismert – a Buda Folk Band, az Ötödik Évszak, a Dresch Vonós Quartet és még számtalan formáció tagjaként bizonyított mint brácsás.

Zeneszerzőként azonban most szólal meg talán először. Weyer Balázsnak beszél a szomorú szövegű népdalokkal való kusza kapcsolatáról, és hogy melyik dalokról jut eszébe édesanyja, de előkerül az is, milyen nehéz a „rengetés”, az a gyors pengetési technika, amivel a tamburából a dal elején hallható sirályvijjogás-szerű hangot kicsalja – és hogy milyen alakú öngyújtóval lehet a legjobban eljátszani.

Ide kapcsolódik:
PerfActionist – Zenepszichológiai blog indul a Papagenón

Egy órás Dalkímia mélyinterjú, amiben atomjaira szedik, majd újra összerakják ezt a Tengerpartot, egyre közelebb kerülve a zenei aranycsinálás receptjéhez, amit persze megtalálni sosem fogunk.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!