Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Debrecenben adja első koncertjét a Kodály Ifjúsági Világzenekar

Debrecenben adja első koncertjét a Kodály Ifjúsági Világzenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar kamaraegyüttesei flashmobbal szórakoztatták a járókelőket július 22-én délután a Kossuth tér több pontján, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája keretében szerveződött világzenekar pedig hivatalosan július 24-én este mutatkozik be a közönségnek.

A muzsikusok több mint egy hete dolgoznak már együtt az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája keretében a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. A 75 tagú világzenekart idén 13 nemzet fiataljai alkotják, érkeztek – többek között – Costa Ricáról, az Amerikai Egyesült Államokból, Spanyol- és Lengyelországból is. Közös munkájukat – ahogy minden évben, úgy – idén is Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester irányítja.

Vásáry Tamást ünnepli Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

- hirdetés -

A tíznapos felkészülés zárásaként július 24-én, kedden Debrecenben, a Kölcsey Központban adja első hivatalos hangversenyét az együttes.  A 19 órakor kezdődő koncertre Manuel de Falla A háromszögletű kalap című szvitjével, Liszt Ferenc Esz-dúr zongoraversenyével és Kodály Zoltán Háry János szvitjével készülnek. Közreműködik az esten Bolyky Zoltán karmester, valamint Ivana Damjanov, az International Piano Competition „City Of Vigo” különdíjasa.

A világzenekar debreceni bemutatkozását követően háromállomásos turnéra indul. Elsőként Budapesten, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lépnek fel, majd résztvevői lesznek a „Klassz a parton”-sorozatnak Balatonfüreden, végül pedig Ljubljanában, a Szlovén Filharmónia hangversenytermében koncerteznek.

(Via unideb)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X