Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Meghirdette új évadát a Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus

Meghirdette új évadát a Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus Debrecen ebben az évadban is 20 bérletes nagykoncerttel, a cappella koncertekkel és kamarasorozattal készül a debreceniek számára.

Rugalmasabb az idei bérletezés

- hirdetés -

Ránki Dezső, Rost Andrea, Bogányi Gergely, Schöck Atala, Kokas Katalin, Ránki Fülöp, Daniel Gil De Tejda, Alpaslan Ertüngealp, Hadady László, Concerto Budapest, Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Savaria Barokk Zenekar – többek közt e hazai és külföldi komolyzenei művészek és sztárok, együttesek is vendégfellépői lesznek a Kodály Filharmónia Debrecen 2020/2021-es évadának.

A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus Debrecen ebben az évadban is 20 bérletes nagykoncerttel, a cappella koncertekkel és kamarasorozattal készül a debreceniek számára. Somogyi-Tóth Dániel igazgató-művészeti vezetőt karmesterként és szólistaként is láthatja majd a közönség. Kollár Imre vezető karmester mellett több koncertet dirigál Kovács László állandó karmester és Káli Gábor első vendégkarmester. Bényi Tibor csellóművész-karmester kamarasorozata is folytatódik a zenekarral. A koncerthelyszínek továbbra is a Kölcsey Központ, a Pásti utcai zsinagóga, a Debreceni Egyetem Aulája, valamint a város templomai.

A Napló és Korzó bérletekben ismét 10-10 meghatározott hangversenyre várják a közönséget a Kölcsey Központ Nagytermébe, a 11., ajándék hangversenyt pedig a Kodály Kórus Debrecen öt a cappella koncertje vagy a Kodály Filharmonikusok kamarasorozatának három hangversenye közül lehet kiválasztani. A kevesebb idővel rendelkező zenekedvelőknek a Gulyás vagy Rubányi bérletet ajánlják, amelyek megváltásával 4-4 koncertet lehet meghallgatni. A Mozaik bérlet 6 hangversenyt tartalmaz: három koncertet a Kodály Kórus a cappella sorozatából és három koncertet a Kodály Filharmonikusok kamarasorozatából. A rendkívüli helyzethez igazodik a koncertlátogatás rendje is; hogy az a közönség és fellépő művészek számára is a lehető legbiztonságosabb legyen, kötelező a maszk viselése. A bérlet- és jegyárak változatlanok, azonban újdonság az, hogy idén az esetlegesen végleg elmaradó hangversenyek árát a bérletek árából részarányosan vissza tudják téríteni. Bérletek és jegyek a Kölcsey Központ pénztárában kaphatók! Keressék a Kodály Filharmónia bérletes ajánlóját a Kölcsey Központban, a Karakter 1517 Kávézó és Könyvesboltban a Nagytemplom mögött, valamint online.

Fotelkoncertek

A Kodály Filharmónia Debrecen idei évadában a most inkább távol maradó közönségre is gondolva elindítja az online közvetített hangversenyek sorozatát. Ebben az évadban hat olyan hangverseny lesz, melyet otthonuk kényelméből, élőben követhetnek a nézők 1000 forintos online jegy megvásárlásával.

A Fotelkoncert sorozat fellépői között olyan komolyzenei sztárok szerepelnek, mint Bogányi Gergely és Ránki Dezső Kossuth-díjas zongoraművészek, vagy Bodor János hegedűművész és a Savaria Barokk Zenekar. A Kodály Filharmonikusokat és a Kodály Kórust a koncerteken Somogyi-Tóth Dániel, Kollár Imre és Káli Gábor karmesterek vezénylik.

A sorozat részletes programjáért keressék fel az együttes honlapját.

Rigoletto Debrecenben

A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus a múlt évadban elevenítette fel a korábbi hagyományt, miszerint október 1-jén, a zene világnapján egy nagyszabású opera koncertszerű változata kerül bemutatásra kiváló vendégszólisták közreműködésével. A tavalyi Falstaff hatalmas sikert aratott; most szintén egy Verdi-opera, a Rigoletto kerül előadásra. A szereposztás idén is parádés: Alexandru Agache, Sipos Marianna, Bódi Marianna, Balczó Péter és Rácz István énekel a főbb szerepekben. A koncert karnagya, Kollár Imre debreceni tevékenysége során eddig már három Verdi remekművet is műsorra tűzött koncertszerű előadásban.

Ide kapcsolódik:
Alexandru Agache: „A Rigoletto a legnehezebb Verdi-szerep”

Az Otello, az Aida és a tavalyi Falstaff után a mostani Rigoletto előadásnak két alapos indoka is van. Egyrészt, már jó ideje hiányzik a darab a Csokonai Színház műsorrendjéről, másrészt pedig a hazánkban letelepedett világhírű román bariton, Alexandru Agache fellépése – egyik legjobb szerepében – emlékezetes élményt ígér. Bővebb információk a koncertről ide kattintva. 

A hangversenyt 100 forintos regisztrációs jeggyel lehet megtekinteni, melyek a Kölcsey Központ jegypénztárában vásárolhatók. A koncert a jelenleg érvényes járványügyi protokoll szerint csak szájmaszk használatával látogatható.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X