Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Debrecen Online bemutatóra készül a Vojtina Bábszínház

Online bemutatóra készül a Vojtina Bábszínház

A Vojtina Bábszínház, amely idén ünnepli 45. évadját, több különleges programmal készült és készül az évfordulóra. A Vas Laci január 3-i online premierje ebbe a sorba illeszkedik.

- hirdetés -

Minden vasárnap ingyenesen vetíti előadásait az intézmény, december utolsó hetében pedig a közönség közösen emlékezhet a bábszínházzal az elmúlt 45 évre. 2021-et bemutatóval kezdi a Vojtina: január 3-án 10 órától a Vojtona Bábszínház YouTube-csatornáján látható a Vas Laci, amelyet a magyar népmese és a bukovinai székely történet felhasználásával Markó Róbert írt és rendez. Az előadás 4 éves kortól ajánlott.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ahova korosztálytól függetlenül érdemes járni – Beszélgetés Asbóth Anikóval és Láposi Terkával

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. Ezzel vette kezdetét Laci útja az izgalmas kalandok és a hőssé válás felé. A magyar mese- és mondavilág egyik legmozgalmasabb klasszikusa Benedek Elek meséje nyomán, új köntösbe öltöztetett hagyományos bábtechnikák segítségével, élőzenével fűszerezve kel új életre a Vojtina Bábszínház színháztermében.

Vas Laci – fotó: Vojtina Bábszínház

A Vas Laci próbaidőszaka korántsem nevezhető zökkenőmentesnek, hiszen a próbafolyamat többször is félbeszakadt a korlátozások következtében. November elejétől egészen december közepéig tartott megszakításokkal együtt. A rendező alkotótársai Nagy Orsolya dramaturg, Horváth Márk tervező, Markó-Valentyik Anna koreográfus és Takács Dániel zeneszerző voltak. Az előadásban Asbóth Anikó, Baditz Dávid, Hajdú Péter, Hell Krisztina, Mercs Máté Péter, Nagy Mónika és Reschofsky György látható, a közreműködő zenészek Czapp Ferenc, Csurgó Dezső, Kálmán Péter és Papp László.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.