Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Esterházy Rigoletto a kőfejtőben

Rigoletto a kőfejtőben

Idén Verdi egyik legnépszerűbb operáját, a Rigolettót tűzik műsorra a Szentmargitbányai Kőfejtő szabadtéri színpadán. A francia rendező, Philippe Aurlaud, aki először rendez ezen a helyszínen július 12-re tűzte ki a premiert. A művészeti vezető a német operaélet shooting sztárjaként számon tartott Anja Bihlmaier lesz.

- hirdetés -

Gilda szerepében a tavalyi szezon Szerelmi bájitalában Adinaként ünnepelt spanyol szopránt, Elena Sancho Pereget láthatjuk újra. A másik szereposztásban Gildaként pedig azt a Tatyjana Larinát köszönthetjük, aki legutoljára Donizetti Lammermoori Lucia című operájának címszerepében kápráztatta el a Kölni Operaház nagyközönségét.

- hirdetés -

Anja Bihlmaier fotó: Neda Navaee

Rigoletto szerepére a szentpétervári Mariinszkij Színház baritonját, Vlagyiszlav Szulimszkijt valamint a 2015-ös szentmargitbányai Tosca Scarpiáját alakító közönségkedvencet, az olasz Davide Damianit sikerült megnyerni.

Mantova hercegének szerepén három kitűnő tenor osztozik majd. A koreai származású Yosep Kang a világ vezető operházainak színpadán vendégszerepel többek között Rigoletto szerepében illetve Az álarcosbál Riccardojaként. A fülöp-szigeti származású, Amerikában nevelkedett Arthur Espiritu Észak-Amerika után Európában többek között a Milánói Scala, a Lipcsei és Párizsi Operaház, a Baden-Badeni Fesztivál és a Berlini Filharmonikusok színpadán szerepel, Rigolettót 2013-ban énekelte először St. Gallenben, majd a rákövetkező évben a Klosterneuburgi Fesztiválon, az idei évadban pedig a Kasseli Színházban. A mexikói tenor Jesus Leon amerikai tanulmányai után az Atlantai Opera, a Koreai Operaház, a Skót Operaház, a Dijoni Operház, a párizsi Chatelet Színház mellett Olaszország számos színpadán fellépett, többek között Rómeo, Nadir, Elvino, Mantova hercege, Alfredo és Don Giovanni szerepeiben. Mantova hercegének szerepében jelenleg a Nápolyi Operaház színpadán hallhatja a nagyközönség.

Maddalena és Giovanna szerepén az észt származású Annely Peebo és a bolgár Jordanka Milkova osztoznak. Monterone szerepében az osztrák baritont, Clemens Unterreinert láthatja a nagyközönség, míg a bérgyilkos Sparafucile-t Luke Stoker, basszus, alakítja. Ceprano Gróf szerepén Simon Duus és Karl Huml, Ceprano grófné szerepén pedig Eva Bodorova és Arina Alexeeva, míg Borsa udvaronc szerepén a két tenor, Kirlianet Cortes és David Jagodic osztoznak majd. A Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Bécsi Filharmónia Kórusát Walter Zeh vezényli.

Időpontok: 2017. július 12-től augusztus 19-ig

Jegyárak: csütörtökönként és vasárnap 33 és 110 euró, péntekenként és szombaton 42 és 118 euró között. Diákok 26 éves korig az 1-5-ig kategóriákban 30%-os kedvezményre jogosultak igazolványuk felmutatása ellenében. További információk ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!