Papageno Radio
Blogok Esterházy Piknikezett már Fazil Say zongoraművésszel?

Piknikezett már Fazil Say zongoraművésszel?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Igazán különleges két napra számíthatnak azok, akik részt vesznek az Esterházy-kastély parkjában megrendezett Piknikkoncerten július 15-16-án, hiszen a török zongoraművész és a Camerata Salzburg ad majd hangverseny ebben a csodálatos környezetben.

„Stilisztikailag semmiféle kényszernek nem veti alá magát, török gyökereit nem tagadja meg, kiáll kozmopolita kulturális irányultsága mellett, és eszébe nem jutna, hogy titkolja jazz iránti szerelmét. Ilyen ő, a maga egyediségében, individualista, távol minden ideológiától, sokoldalú tehetség, a kultúrák közötti hídverő.“

Fazil Say korunk leginkább csodálatra méltó zenészei közé tartozik. „Silk Road“ című zongoraversenyében a zeneszerző és zongoraművész Tibeten, Indián, Mezopotámián és végül Anatólián keresztül vezető zenés vándorlásra csábítja a közönséget. Mozart remek C-dúr KV 467 koncertjének híres lassú tétele viszont belső utazásra hívogat.

A neves Camerata Salzburggal együtt előadott gazdag program további részeiben hallható a török hangszerek hatása, a cintányér, a triangulum, a nagydob, amelyek Mozartnál és Haydn magával ragadó „Katonai szimfóniájában” is előfordulnak.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X