Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Esterházy A boldogság szigetei – Best of Esterházy Art Award Berlinben

A boldogság szigetei – Best of Esterházy Art Award Berlinben

A NOW Esterhazy Contemporary és a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) kiállítása fiatal magyar kortárs művészek, köztük az Esterházy Art Award nyerteseinek munkáiból kínál válogatást a 2021-es év első, valós térben megvalósuló tárlatán.

- hirdetés -

A karantén alatt érezhetővé vált: mindannyian szigetek vagyunk. Egyedül, magunkra maradva, körülöttünk a végtelen óceán. Sok művész számára éppen ez az állapot jelenti a normalitást. Legtöbben már a világjárványt megelőzően is állandó home office-ban dolgoztak, saját művészetük bűvkörében, önmagukért és önmaguknak munkálkodva. Társadalmunk a művészek effajta életmódját nem korlátozásnak tartja, inkább önmegvalósításként könyveli el.

- hirdetés -

Az utóbbi hónapok történései valójában arra mutattak rá, hogy a társadalomtól való elzárkózás akár pozitív hatással is lehet az egyénre,

sőt, utat nyithat akár a boldogság felé is. A Boldogság szigetei című kiállítás ezt a dinamikát járja körül hat kortárs alkotó szemszögéből. Kiállító művészek: Csató József, Makai Mira Dalma, Nagy ImreNemes MártonPuklus PéterTranker Kata. A kiállító művészek közül korábban többen elnyerték az Esterházy Művészeti Díjat.

„Az Esterházy Art Award célja a fiatal, magyar képzőművészek támogatása. A díj időközben a kortárs képzőművészeti szcéna legmérvadóbb elismerésévé nőtte ki magát, a díjra jelölés számtalan művésznél egyben a nemzetközi karrier kezdetét is jelenti. Bűszkék vagyunk erre a tényre és szeretnénk a jövőben is hathatósan támogatni a fiatal művészeket.“ – nyilatkozta Dr. Ottrubay István, az Esterházy Alapítványok igazgatósági tagja.

Ide kapcsolódik:
A kultúra megalkuvás nélküli mecénása - 120 éve született Esterházy V. Pál herceg

Az Esterházy Magánalapítványok az Esterházy-család több évszázados mecénási és műgyűjtői hagyományait elevenítik fel. A NOW – Esterhazy Contemporary keretében a kortárs művészetet támogatják. Tevékenységük egyik fontos láncszeme a 2009-ben megalapított Esterházy Művészeti Díj odaítélése, melynek célja tehetséges fiatal magyar művészek felkarolása, a kortárs képzőművészet és a nemzetközi párbeszéd támogatása. A 2021-es Esterházy Művészeti Díj döntőbe jutott művészeinek alkotásaiból szervezett kiállítás 2021 decembere és 2022 februárja között lesz látható a budapesti Ludwig Múzeumban. 

A Collegium Hungaricum Berlin 1924 óta a magyar kultúra és tudomány legfontosabb közvetítője Németországban. Ma interdiszciplináris kulturális, művészeti és szellemi színtérként működik. A CHB a külföldi magyar kulturális intézetek hálózatának része és a EUNIC Berlin klaszterének alapítótagja.

Ide kapcsolódik:
Közzétették az Esterházy Art Award idei pályázatát

Kurátor
Vitus Weh | NOW Esterhazy Contemporary

Nyitva tartás
2021.6.25.-8.19.
munkanapokon 13:00 – 18:00
A belépés ingyenes

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!