Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Fesztivál Akadémia Változik a Fesztivál Akadémia korábban meghirdetett programja

Változik a Fesztivál Akadémia korábban meghirdetett programja

Három zongoraművésznek is le kellett mondania a részvételt az idei Fesztivál Akadémia programjában. Nem lesz ott a fesztiválon Rados Ferenc, José Gallardo és Alexander Lonquich.

- hirdetés -

Július 20-án Stravinsky Duo concertant című darabja helyett Debussy Kis szvit című négykezes ciklusa hangzik el Simon Izabella és Várjon Dénes előadásában. Ugyanaznap Beethoven skót és ír népdalfeldolgozásai helyett Vilde Frang és Kelemen Barnabás Händel Sarabande-jának Halvorsen féle átdolgozását játssza majd.

- hirdetés -

Módosul a július 22-i két hangverseny műsora is. A délutáni koncerten Dvořák Dumky-triójában Alexander Lonquich helyett Várjon Dénes lesz Kelemen Barnabás és Nicolas Altstaedt partnere, Fauré zongoraötöse helyett pedig Bartók 1. vonósnégyesét hallgathatjuk meg a Kelemen Kvartett előadásában.

Ide kapcsolódik:
A megenyhült titán - Gidon Kremer, Lukács Miklós és a Kelemen Kvartett a Fesztivál Akadémián

Az esti koncerten Bartók ifjúkori C-dúr zongoraötösében Fejérvári Zoltán csatlakozik a Kelemen-Frang-Kokas-Altstaedt kvartetthez. Július 23-án az esti koncerten Schubert Divertissement à la hongorise című darabja helyett Johannes Brahms Esz-dúr kürttriója szólal meg Kokas Katalin (hegedű), Alec Frank-Gemill (kürt) és Várjon Dénes (zongora) előadásában, a Fesztivál Akadémia július 25-i zárókoncertjén pedig José Gallardo helyett Bogányi Gergely játssza a Rachmaninov-trió zongoraszólamát Kelemen Barnabás és Fenyő László partnereként.

 A végleges program már megtalálható ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!