Papageno Radio
Folk Zalaegerszegen rendezik meg a 7. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját

Zalaegerszegen rendezik meg a 7. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját

Zalaegerszeg ad otthont szeptember 4-5-én a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójának. A Hagyományok Háza programját idén a Göcseji Falumúzeumban tartják, itthonról és határon túlról is várják a táncházzenészeket. A falumúzeum négy portáján 13 zenekar lép fel, emelett tánc- és énektanítás, hangszerbemutató, mese, kézművesség és vásár is várja a közönséget. Szeptember 5-én szakmai programot tartanak a résztvevő muzsikusoknak.

A Hagyományok Háza – egyéves halasztás után – immár hetedik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját, idén a mesés Göcseji Falumúzeumban. Szeptember 4-én a nagyközönséget várják programokkal, négy portán tizenhárom zenekar lép fel, ott lesz többek között a csallóközi Pósfa zenekar, az óbecsei Fokos zenekar és az erdélyi Szászcsávási zenekar, a Dobroda és a Góbé zenekar, és nyugat-magyarországi rendezvény lévén a bécsi Délibáb táncegyüttest is meghívták, ráirányítva ezzel is a figyelmet a diaszpórában élő magyarság hagyományőrző munkájára.

A nagyközönség részese lehet a közel fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon életre kelnek a régi épületek, a portákon meghívott zenekarok, énekesek, tanítványaik és mestereik zenélnek egész nap.

Ide kapcsolódik:
Hont Angéla: „Az a dolgunk, hogy megmutassuk a néphagyomány mai érvényességét”

A programban minden korosztály megtalálja a kedvére valót, a Göcseji Falumúzeum portáin váltva három-három zenekar játszik, emelett tánc- és énektanítás, hangszerbemutató, mese, kézművesség és vásár is várja a közönséget. A mesekoncerten Bognár Szilvia Csintekerintő és a Titoktok című összeállítását élvezhetik a legkisebbek. A rendezvényt délután gálakoncerttel zárják. Szeptember 5-én szakmai program, kerekasztal beszélgetés várja a résztvevő muzsikusokat.

További információ a Hagyományok Háza honlapján érhető el.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!