Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Magyar gitárművész felvételét választotta a hét videójának egy rangos szaklap

Magyar gitárművész felvételét választotta a hét videójának egy rangos szaklap

Seres Borbála gitárművész felvételét választotta a hét videójának a rangos Classical Guitar Magazin. A magyar művész tolmácsolásában elhangzó John. W. Duarte Idylle pour Ida című ritkán hallható műve keltette fel a szaklap szerkesztőjének figyelmét, aki kiváló előadását dicséri.

- hirdetés -

Seres Borbála március 9-én ad szólókoncertet a Nádor terem patinás épületében. A koncerten a szaklap által idézett mű is hallható lesz, a zeneirodalom különböző korszakaiból vett gyöngyszemek mellett. Az est külön érdekessége a gitáron itthon először hallható Carlos Seixas két eredetileg csembalóra írt szonátája. A művek átiratát a művésznő készítette és sikerrel mutatta be tavalynovemberbenvaihingeni gitárfesztiválonNémetországban.

- hirdetés -

A Classical Guitar Magazin a felvétel kiválóságán túlmenően a művész nemzetközi elismertségét, sikeres versenyeredményeit méltatja, ezzel elismerve és kidomborítva tevékenységét. Seres Borbála neve nem cseng ismeretlenül a nemzetközi gitáros körökben, számos önálló koncertet adott Európa legrangosabb gitárfesztiváljain. A március 9-ei koncertje ugyancsak egy évtizedes múltra visszatekintő koncertsorozat előzetes állomása, amit Svájcban Bulle városában rendeznek meg évente hat alkalommal és olyan nevek léptek már fel, mint például Zoran Dukic, Raffaela Smits, Tilman Hopstock, vagy az Amerikában igen népszerű Xuefeij Yang.

(Via guitarmagazine.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!