Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Ifj. Mága Zoltán a Fehér Ilona Hegedűverseny egyik győztese

Ifj. Mága Zoltán a Fehér Ilona Hegedűverseny egyik győztese

A második alkalommal megrendezett nemzetközi hegedűverseny négy korcsoportjának eredményeit a Fesztiválakadémia záróestjén tartott gálán hirdették ki a Zeneakadémia Solti-termében.

- hirdetés -

A Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola adott otthont a Fesztiválakadémia keretében megszervezett hegedűversenynek, amely során Shlomo Mintz elnök vezetésével a nemzetközi zsűri tagjai (Ácsné Szily Éva, Cihat Aşkin, Victor Danchenko, Dénes László, Herbert Greenberg, Ute Hasenauer, Szenthelyi Miklós, Mimi Zweig) négy korcsoportban hallgatták meg a tehetségeket.

A verseny során a fiatalok Vivaldi, Bach, Haydn és Mozart versenyműveit játszották.

- hirdetés -

A legkisebbek között a 0. korcsoportban Clair Xu, Sofia Demetriades, Idil Olgar, Duru Önhon, Till Stümke és Naz Irem Turkmen játékát díjazta a zsűri, az első korcsoportot ifj. Mága Zoltán nyerte a második helyezett Valerie Ettenauer és a harmadik, Hodos Dániel előtt. A 2. korcsoportban Natalia Wojciechovka bizonyult a legjobbnak, a második Celina Nenninger, a harmadik pedig Elfida Su Turan lett. A legidősebbek között Vivian Kukiel vihette haza az első díjat, a másodikat Olivia Chen, a harmadikat pedig On-You Ruth Kim érdemelte ki.

(Via Fesztiválakadémia)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.