Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Jelentkezz te is a XII. Klaudia Taev Énekverseny budapesti válogatójára!

Jelentkezz te is a XII. Klaudia Taev Énekverseny budapesti válogatójára!

A Pärnui Nemzetközi Operafesztivál keretében rendezik meg ismét a Klaudia Taev Nemzetközi Énekversenyt. Az első fordulónak a budapesti Müpa ad helyet június 13-án 11 órától.

 Miért érdemes jelentkezni a XII. Klaudia Taev Énekversenyre?

- hirdetés -

A verseny fődíját – egy opera főszerepét – a nyertes saját maga választhatja ki. A PromFest az elmúlt évek során kilenc operát – Rigoletto, A démon, Carmen, Thaïs, Attila, Cári menyasszony, Aida, Traviata, Rómeó és Júlia – állított színpadra a díjazottak részvételével. 2021-ben A török Itáliában bemutatójára kerül sor.

- hirdetés -

A PromFest a helyezést elért versenyzőket későbbi produkciók szerepeire is felkérheti. Ilyen lehetőséghez jutott például a 2013-as verseny második helyezettje, Anna Denisova, akit a két évvel későbbi megmérettetés győzteseként Alfredót megformáló Alex Kim partnereként, Violetta szerepében láthattunk a PromFest Traviata produkciójában 2017-ben.

Jelentkezési határidő: 2021. június 6.

A XII. Klaudia Taev Énekverseny nemzetközi zsűrijének tagjai – rendezők, intézményvezetők, casting igazgatók és karmesterek – a legtehetségesebb versenyzőknek szerződést ajánlhatnak fel, elősegítve ezzel a fiatal énekesek szakmai fejlődését és karrierjét.

Ide kapcsolódik:
Harmadik díjat nyert Zemlényi Eszter az észtországi énekversenyen

A pärnui döntő résztvevői élőben láthatják a korábbi évek győztesei – Anna Tverdova (Fiorella), Sargis Bazhbeuk Melikyan (Szelim), Vladyslav Tlushch (Prosdocimo) és Kamile Bonté (Zaida) –, valamint a 2017-es verseny második helyezettje és a 2015-ös verseny harmadik helyezettje – Taras Berezhansky (Don Geronio) és Yuri Rostotsky (Don Narciso) – fellépését A török Itáliában című operában. Az előadásra szeptember 14-én kerül sor

Részvételi feltételek

  • A versenyzőknek két, eltérő karakterű darabot kell előadniuk zongorakísérettel, melyek közül legalább az egyiknek operaáriának kell lennie. A darabokat fejből, kotta használata nélkül kell elénekelni. A két darab előadása összesen legfeljebb 10 perc időtartamú lehet.
  • A verseny nevezési díja 50 EUR, amelyet a regisztráció során kell befizetni.
  • Amennyiben a versenyre a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos okok miatt nem kerül sor, a szervező a nevezési díjat a banki átutalás költségének levonása mellett visszatéríti.
  • Ha az első forduló után sikeresen továbbjutott versenyző utazási vagy vízumkorlátozás miatt nem tud részt venni a verseny döntőjén, a szervező a nevezési díj 50%-át a banki átutalás költségének levonása mellett visszatéríti.
  • A szervező a nevezési díjból 50% engedményt biztosít azon jelentkezőknek, akiket a 2019-es Klaudia Taev Énekverseny második fordulójába beválogattak.
  • A versenyzőknek lehetőségük van a szervező által biztosított zongorakísérőt igénybe venni, akinek díjazását (6500 Ft) a versenyző az első forduló helyszínén készpénzben köteles befizetni. A versenyzők saját zongorakísérővel is felléphetnek.

A pályázatra jelentkezhetnek:

– 1990. szeptember 20. után született nők

– 1987. szeptember 20. után született férfiak

Fődíj: felkérés egy opera főszerepére a nyertes választása szerint (az előadásra 2023-ban kerül sor).

Pénzdíjak: I. díj: 4500 EUR, II. díj: 3400 EUR, III. díj: 2300 EUR, döntőbe jutás: 500 EUR

Döntő: 2021. szeptember 14–19., Pärnu (Észtország)

Regisztráció és részletes jelentkezési feltételek a XII. Klaudia Taev Énekverseny honlapján ide kattintva.

A döntő zsűrijének tagjai: Thomas Hermann casting igazgató (Mannheimi Nemzeti Színház), Plamen Kartaloff rendező, igazgató (Szófiai Nemzeti Opera), Helen Lepalaan operaénekes, casting igazgató (Észt Nemzeti Opera), Erki Pehk karmester, Anna Samuil operaénekes (Staatsoper Berlin), a II. Klaudia Taev Énekverseny (2001) győztese, Christoph Seuferle művészeti főtitkár (Deutsche Oper Berlin), Alain Surrans igazgató (Angers–Nantes-i Opera)

Művészeti vezető: Erki Pehk karmester

A meghallgatások helyszínei: Deutsche Oper Berlin, Észt Zenei és Színművészeti Akadémia, Finn Nemzeti Opera és Balett, Grazi Opera, Kaunasi Állami Zenei Színház, Mannheimi Nemzeti Színház, Müpa, Rigai Jāzeps Vītols Zeneakadémia, Szófiai Nemzeti Opera, Wrocławi Opera

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.