Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Idén is megrendezik az Echo Nyári Akadémiát

Idén is megrendezik az Echo Nyári Akadémiát

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély falai magukba itták a zenét. A művészetet mindig is pártoló Károlyiak a 19. század közepén épült kastélyban már a kezdetekkor kialakítottak egy zeneszalont, ami aztán sok-sok házikoncert helyszíne lett. Nem véletlen tehát, hogy épp itt talált otthonra az Echo Nyári Akadémia, amit július 11-17. között már a hatodik alkalommal rendeznek meg.

- hirdetés -

A Zeneakadémia három tanára, Kováts Péter, Varga István, és Fülei Balázs vezette hangszeres kurzusra – mint minden évben – idén is fiatal hegedűsöket, csellistákat, és zongoristákat várnak bel-, és külföldről.

- hirdetés -

Nem csak a résztvevőknek van azonban ilyenkor szabad bejárásuk a kastélyba, de az érdeklődőknek is. Az Echo koncertjei nyilvánosak, és több van belőlük, mint ahány napig a nyári akadémia tart: július 11-én a közönséget a nyitókoncertre várják, ahol a kurzus három tanára játszik Mozarttól, Schuberttől, Debussytől, és Kodálytól , július 13-án pedig az Allegro Barbaro című, a Muzsikás Együttessel közös koncertre. Ezen Bartók és Kodály darabjai, valamint azok népzenei gyökerei szólalnak meg, és vendégként itt lesz Petrás Mária népdalénekes, valamint a Tóth Ildikó „Fecske” és Farkas Zoltán „Batyu” táncospár.

Július 14-én este a Korossy Kvartettet hallhatják az érdeklődők, és idén is megrendezik a szokásos kávékoncerteket 13-án, 14-én, 15-én, és 16-án délután, ide a belépés ingyenes. A 6. Echo Nyári Akadémia július 17-én fejeződik be, az esti zárókoncerten a kurzus tanárai és résztvevői is fellépnek.

Ide kapcsolódik:
A festői Zebegényben tart nyári mesterkurzust Ábrahám Márta hegedűművész

A hangszeres órák, a próbák, és a gyakorlás mellett speciális programok is várják a nyári akadémiára jelentkezőket: Farkas Zoltán „Batyu”-val ritmus és tánc kurzuson vehetnek részt, előadást tart majd Komlós Katalin professzor asszony a zenei interpretációról, valamint dr. Pásztor Zsuzsa egyetemi tanár a zenei munkaképességről, lazításképp pedig borkóstolót és kirándulást is szerveznek a Balaton-felvidékre.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!