Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Ők a JMI zeneszerzőversenyének nyertesei

Ők a JMI zeneszerzőversenyének nyertesei

Kihirdették a JMI alapításának 75. évfordulójából rendezett zeneszerzőverseny díjnyertes műveit, melyeket 2021. szeptember 30-án egy ünnepi koncert keretében be is mutatnak.

- hirdetés -

2020-ban ünnepelte 75. jubileumát a JMI, melyet 1945-ben a 2. világháború következményeként alapítottak meg azzal a céllal, hogy a világ ifjúságát közelebb hozzák egymáshoz a zenén keresztül. Az évforduló alkalmából kiírt zeneszerzőverseny műveinek kapcsolódniuk kellett a JMI szellemiségéhez. 18 és 35 éves alkotók pályázhattak szimfonikus zenekari művekkel.

- hirdetés -

A versenyre több mint 60 pályamű érkezett be 20-nál is több különböző országból, melyek közül az alábbi három kompozíció került ki győztesen:

  • Metamorphosis – Veljko Nenadić (Szerbia)
  • Ladybug in the room – SiHyun Uhm (Dél-Korea)
  • Danserye VI – Joris Van der Herten, művésznevén: Wener Put (Belgium)

A zsűri nemzetközileg elismert zeneszerzőkből, producerekből és zeneszerzést oktató professzorokból állt: L. Freire (Brazília), H. Weiya (Kína), J. Varga (Magyarország), J. Andreevska (Észak-Macedónia) és G. Prokofiev (Egyesült Királyság).

Az indoklásban kiemelték, hogy a nyertes munkák fiatalos energiával és változatossággal hatnak, nyitottságra és őszinteségre vallanak, kiváló hangszerelésűek, részletgazdagok, fantáziadúsak és művészileg következetesek.

A díjnyertes műveket 2021. szeptember 30-án mutatják be Brüsszelben a jubileum alkalmából megrendezésre kerülő koncerten.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!