Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Visszatérhetnek a fiatal zenészek Grafeneggbe

Visszatérhetnek a fiatal zenészek Grafeneggbe

Az élő koncertek elindulásával és a közönség visszatérésével kezdődik a Campus Grafenegg is. A Grafenegg Academy az egész világról várja a jelentkezőket, az idei kurátorok Håkan Hardenberger és Colin Currie lesznek.

- hirdetés -

A Fesztiváljáról ismert Grafenegg 2018-ban indította el a Campus Grafenegg kezdeményezést, amelyben tehetséges fiataloknak kínál bemutatkozási lehetőséget. A program a világ minden tájáról várja a karrierjük elején álló fiatal zenészeket, hogy támogatást és megerősítést nyújtson nekik. A Campus célja, hogy új lehetőségeket nyisson meg számukra és inspirációként szolgáljon akár az egész szakmai karrierjükhöz.

- hirdetés -

„A Campus Grafenegg a következő generáció zenészeinek központja kíván lenni. Rengeteg változás történt az utóbbi időben és nem csak a járvány következtében fog változni a zenei térkép hosszú távon. Elkötelezetten segítjük a fiatal művészeket, hogy aktív szerepet játszhassanak a zeneipar jövőjének alakításában.” – ismertette Philipp Stein, Grafenegg ügyvezető igazgatója. Úgy véli, hogy ez a város a tökéletes környezetet biztosítja, mert a próbatermek és a szállás is elérhető a résztvevők számára.

Ide kapcsolódik:
Campus Grafenegg 2021 to proceed as planned

A Campus Grafenegg alapját a Grafenegg Academy és az INK STILL WET elnevezésű zeneszerző-karmester workshop. Az Academy kurátorai Håkan Hardenberger és Colin Currie lesznek, így a minden évben más felállsában játszó, nemzetközi zenészek alkotta Grafenegg Academy Orchestrát is ők vezetik idén.

„Grafenegg Academy tulajdonképpen egy hatalmas zenei think tank” – vallják a kurátorok.

A Grafenegg Academy idén július 12-től 25-ig tart majd, közben pedig két koncertet is adnak a muzsikusok július 18-án és 25-én.

Music Gallery in Grafenegg - fotó: Sebastian Philipp
Music Gallery in Grafenegg – fotó: Sebastian Philipp

A zeneszerző-karmester workshop augusztus 13-tól 20-ig tart majd Toshio Hosokawa irányítása alatt, aki az idei rezidens komponista. Korábban olyan alkotók tartottak workshopot az osztrák városban, mint Krzysztof Penderecki (2007), Heinz Holliger (2008), Tan Dun (2009), Cristóbal Halffter (2010), Heinz Karl Gruber (2011), James MacMillan (2012), Brett Dean (2013), Jörg Widmann (2014), Matthias Pintscher (2015) vagy Konstantia Gourzi (2020). A műhelymunka keretében a résztvevő zeneszerzők darabjain dolgoznak majd a Tonkunstler Orchestra segítségével. A workshop lezárásaként pedig augusztus 20-án adnak ingyeneskoncertet.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!