Papageno Radio
Blogok JM blog 7 ország részvételével startolt a Play it Loud!

7 ország részvételével startolt a Play it Loud!

Augusztus 7-én ért véget a Jeunesses Musicales International és a Nemzetközi Zenei Tanács (IMC) által megrendezett Play it Loud!, programsorozat első tréninghete. A kezdeményezés célja a zenei szektoron belüli nemek közötti egyenlőség megteremtésének elősegítése képzések és művészeti programok segítségével.

A hét ország (Észak-Macedónia, Ciprus, Magyarország, Norvégia, Svédország, Belgium és Franciaország) részvételével létrejött programban a zenei világ különféle képviselői vettek részt, könnyűzenei és klasszikus zenei előadóművészek, szervezők és a zenepedagógusok egyaránt.

A képzésnek a strasbourgi Európai Ifjúsági Központ (EYC) adott otthont, amely kialakításával és felszereltségével – az esős idő ellenére is – tökéletes helyszínt biztosított a találkozásra és a közös gondolkodásra.

A magyar csapatot három fiatal alkotta: Ács Dominika fuvolaművész, Belinszky Anna zenetörténész, pszichológus és Kaposi Mária koncert- és rendezvényszervező.

Az augusztusi tréning során a résztvevők megismerkedtek a program alapötletét adó Loud Camp működésével, érzékenyítő workshopokon vehettek részt, és lehetőségük nyílt rá, hogy kölcsönösen megosszák gyakorlataikat a partnerintézményektől érkező munkatársakkal.

A tréning egyik célkitűzése volt olyan események kitalálása és megtervezése, melyet mindenki a saját országában valósít meg 2021 őszén. A magyar fiatalok a komolyzenei életben lévő szerepeket, a hagyományos koncertformát kérdőjelezik meg Breaking norms, breaking forms című, szeptemberben megvalósuló programjukkal.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!