Papageno Radio
Blogok JM blog Ők a Házy Erzsébet Nemzetközi Énekverseny díjazottjai

Ők a Házy Erzsébet Nemzetközi Énekverseny díjazottjai

Ötödik alkalommal rendezték meg a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyt Érsekújváron. A már élőben megrendezett döntőben, több kategóriában 20 versenyző mutathatta meg tudását.

A jubileumi verseny Klein Otokár operaénekes, Érsekújvár polgármestere vezette szakmai zsűrijében Szinetár Miklós Kossuth- díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező; Šimon Svitok operaénekes, rendező és dramaturg, a Besztercebányai Állami Operaház művészeti vezetője; dr. Vadász Dániel producer, előadóművész, az Operettissima és a Coopera ügyvezető igazgatója, Klemen Terézia, a Szlovákiai Civil Becsületrend alapító elnöke, főszervező; Nagy Ibolya Déryné-díjas operettprimadonna; Clementis Tamás Bartók-Pásztory díjas és Melis–díjas bariton, a Magyar Állami Operaház magánénekese, valamint Farkas Pál karmester kaptak helyet.

A musical kategóriában az első díjat Szondi Tamás, a másodikat pedig Kevicky Tünde érdemelte ki. A zsűri harmadik díjat nem osztott.

Az operett kategória győztese Bede Blanka, a második helyen Pánczél Klaudia és Šeniglová Jakuba végzett, a harmadik díjat pedig Wurczer Péter vehette át.

Az opera kategóriát Tímár Tímea nyerte meg, míg a második helyen Sárossy Gabriel és Dzubáková Žófia végzett. A harmadik Krížová Nina lett.

A Szlovák Köztársaság Római Nagykövetségének fellépési díját kapta Šeniglová Jakuba, aki a Budavári Palotakoncerten is felléphet Dr. Vadász Dániel jóvoltából. Érsekújvár Polgármesterének díját a dunaszerdahelyi Kevicky Tünde kapta. A Liszt Intézet különdíját Bordás Mária vehette át. A Coopera különdíját Szenthelyi Krisztián érdemelte ki.

(Via Atempo)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!