Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kaposfest Nyilvános a 12. Kaposfest programja

Nyilvános a 12. Kaposfest programja

Várdai István és Baráti Kristóf művészeti vezetésével augusztus 13-19. között, újra egyhetes formában jelentkezik az ország és a régió legjelentősebb komolyzenei fesztiválja.  Az idei évben is számíthatnak a nézők a már ismert és visszatérő művészekre, viszont először áll a Kaposfest színpadára Avi Avital, a világ legismertebb mandolinművésze és először játszik Magyarországon Ksenija Sidorova világhírű harmonikaművész.

- hirdetés -

Több koncerten fellép Matvey Demin fuvolaművész, a Csajkovszkij Verseny fúvós kategóriájának győztese és Eldbjorg Hemsing norvég származású hegedűművész.

- hirdetés -

A magyar zenei élet kiválóságai Bogányi Gergely, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Zempléni Szabolcs, Fenyő László, Langer Ágnes, Ránki Fülüp mellett a fesztivál vendége lesz a világhírű Signum Quartet, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kállai Vonósnégyes, az In Medias Brass Quintet és a Győri Filharmonikusok is. A fesztiválon fellépő művészek a rendezvény ideje alatt mesterkurzusokat tartanak fiatal és pályakezdő muzsikusoknak.

„Hiszünk abban, hogy a   minőségi zenei élmények feledtetni tudják az elmúlt időszak nehézségeit. Az idei évben kiemelt célunk és kötelességünk segíteni azokat a magyar művészeket és a művészeti élet háttérmunkásait, akik az elmúlt másfél évben elestek a munkáiktól. Közönségünknek felejthetetlen élményeket, feltöltődést, a fiataloknak inspirációt és tanulási lehetőséget kínálunk” – hangsúlyozta Hornyák Balázs fesztiváligazgató.

A kamarazenei hangversenyeken fellép Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikusok csellistája és Amihai Gros a Berlini Filharmonikus Zenekar szólóbrácsása. A minőségi jazz zene kedvelői többek között, Kollmann Gábor kvintettjét hallhatják Malek Andrea és Gájer Bálint közreműködésével. A klasszikus zenei programokat   műismertető előadások, mesterkurzusok, gyerekprogramok, valamint   kerekasztal-beszélgetések egészítik ki.

„A Kaposfest évek óta az egyik leginkább várt klasszikus zenei fesztivál Magyarországon, hazai és nemzetközi láthatósága folyamatosan növekszik.  Amellett, hogy a művészeti vezetők neve garancia a magas minőségre, a dinamikusan fejlődő város évről-évre egyre gazdagabb kulturális programokkal várja a Kaposvárra látogatókat” – tette hozzá Hornyák Balázs.

2021-ben ünnepli Kaposvár Rippl-Rónai József festőművész születésének 160. évfordulóját. Az évfordulóról a „Rippl-Rónai és a fiatalok” című kiállítással emlékezik meg a város, amely a Vaszary Képtárban látható augusztus 13-tól; a rendezvény megnyitója a fesztivál egyik fontos kísérőprogramja lesz.

A fesztivál részletes programja ide kattintva érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!