Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kisvárdai Fesztivál Találkozzunk Kisvárdán! – Exkluzív videóinterjú Tarpai Viktóriával

Találkozzunk Kisvárdán! – Exkluzív videóinterjú Tarpai Viktóriával

Milyen út vezet Nagymuzsalyból a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjáig vagy éppen Kazanyból a Rómában oktató Paolo Antonio Simioniig? Mit jelentett egykor és mit jelent ma a vándorszínházi élet? Hogyan éltek az utazó társulatok Déryné Széppataki Róza idejében és hogyan élnek dolgoznak ma a Déryné Társulat tagjai? Kinek van igaza? Annak, aki marad vagy annak, aki elhagyja a Kárpát-medencét? Kik az igazi Emigránsok?  – idei interjúsorozatunkban többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ. Színészekkel, színházi vezetőkkel, politikusokkal beszélgetett Mészáros Katalin.

- hirdetés -

Tarpai Viktória Jászai Mari-díjas színésznő kisfilmünkben megosztja velünk, hogy mit jelent számára külhoni magyarnak lenni és hogy milyen volt az első élménye 13 évesen a „művház” színpadán.

- hirdetés -

A 24. Kisvárdai Fesztiválon is találkozhattunk vele, akkor kiérdemelte a legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati-díjat Az üvegcipő című előadásban nyújtott alakításáért.

Ide kapcsolódik:
Koncentráció, kreativitás, kooperáció – színházi workshopok a Kisvárdai Fesztiválon

Idén a Déryné ifjasszony c. előadásban láthatjuk Széppataki Róza szerepében. Ennek apropóján mesél arról is, miért érintette meg a vándorszínészi lét és hogy mit jelent számára a szakmai misszió.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.