Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kisvárdai Fesztivál Találkozzunk Kisvárdán! – Videóinterjú Pataki Andrással

Találkozzunk Kisvárdán! – Videóinterjú Pataki Andrással

Milyen út vezet Nagymuzsalyból a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjáig vagy éppen Kazanyból a Rómában oktató Paolo Antonio Simioniig? Mit jelentett egykor és mit jelent ma a vándorszínházi élet? Hogyan éltek az utazó társulatok Déryné Széppataki Róza idejében és hogyan élnek dolgoznak ma a Déryné Társulat tagjai? Kinek van igaza? Annak, aki marad vagy annak, aki elhagyja a Kárpát-medencét? Kik az igazi Emigránsok?  – a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának (június 18-26.) idei interjúsorozatunkban többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ. Színészekkel, színházi vezetőkkel, politikusokkal beszélgetett Mészáros Katalin.

- hirdetés -

Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, színházigazgató, akinek nagy rálátása van a magyarországi és külhoni színházi életre is. Kisfilmünkben elmondja, miben lekörözhetetlen a kisvárdai fesztivál és hogy hogy lehet a tradíció progresszió.

- hirdetés -

Idén két produkciót láthatunk rendezésében: a versenyprogramban az Emigránsokat és a Zenta című rockoperát. A zentai ütközet pár óra volt és véres, de ne ijedjenek meg, a történet rockopera formájában, nagyszínpadon más lesz. Várjuk Önöket szeretettel!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!