Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Klassz a pARTon! Klassz lesz a pARTon!

Klassz lesz a pARTon!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ingyenes komolyzenei koncertsorozat indul útjára július 15-én Balatonalmádiban. A szervezők igényes klasszikus zenei programokkal kívánják bővíteni a nyáresti kínálatot a Balaton, illetve a Duna partján. A fellépők közt lesznek világhírű művészek és tehetséges fiatalok is.

- hirdetés -

A Cimbora Alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg a koncertsorozatot, melynek házigazdája Érdi Tamás zongoraművész. Az ingyenes, augusztus első hétvégéjén záruló rendezvény koncerthelyszínei:

Balatonalmádi-Vörösberény, Balatonfüred, Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, Budapest és Esztergom.

Fellép többek között az Óbudai Danubia Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar, az NFZ Grazioso Kamarazenekara, az Eckhardt és a Keller Kvartett. A szólisták között szerepel mások mellett Balázs János, Kocsis Krisztián, Lajkó Félix, Matuz Gergely. Párizsból érkezik Csordás Klára és Hildegarde Fesneau – mondta el É. Szabó Márta, a rendezvénysorozat producere. A koncerteket Medveczky Ádám, Hamar Zsolt, Farkas Róbert és Ajtony Csaba karmesterek vezénylik majd.

Lapozd fel online a fesztivál programfüzetét ide kattintva!

A programsorozat egyik különlegességének ígérkezik, hogy Kertesi Ingrid és Gulyás Dénes operaénekesek tanítványaikkal a Varázsfuvola áriáit énekelve bukkannak elő a Balaton vizéből a balatonalmádi Wesselényi strandon július 16-án. A fúvósokat az Ewald Rézfúvós Együttes, a Corridor Quartet, a Budapest Saxofon Quartet képviseli, a zárókoncertet Balatonfüreden a Balatonsax mesterkurzus résztvevői adják. A MOL Tehetségtámogató Programjának nyertesei a hagyományokhoz híven idén is fellépnek a rendezvényen, a legkisebbek a programsorozatnak helyt adó strandokon találkozhatnak Lukácsházi Győző és a Görög Sisters, a Cimbora Együttes meglepetéseivel, valamint a Cimbora Alapítvány történelmi játszóházával.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X