Papageno Radio
Könyv Szabó Csaba zeneszerző írásaiból jelent meg kötet

Szabó Csaba zeneszerző írásaiból jelent meg kötet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kiadvány a magyar zenetudomány területén hiánypótló alkotás, melynek segítségével az egykori népzenekutató életművén keresztül az olvasó betekintést nyerhet az erdélyi magyar zenei élet elmúlt 60-70 évébe.

Szabó Csaba írásainak közreadásakor a szerkesztőt, Szabó Péter csellóművészt az a cél vezérelte, hogy a szerző által publikált vagy mindeddig kéziratban maradt dolgozatait, valamint tudományos előadásait tematikus csoportosításban a teljesség igényével tegye hozzáférhetővé a kutatás és az oktatás számára.

Ide kapcsolódik:
Szabó Ildikó: „A hangszer alaprepertoárját már a magaménak érzem"

Szabó Csaba összegyűjtött írásai I. kötetét a Hagyományok Házában mutatták be február 27-én. Dr. Tóthpál József a Szabó Csaba Nemzetközi Társaság elnökének köszöntője után a könyvet Lipták Dániel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára ismertette, Szabó Csaba zeneszerzői munkásságát pedig Szabó Péter gordonkaművész méltatta.

A hangversenyen Szabó Csaba népzenei gyűjtéséből hangzott el néhány hangszeres darab Sófalvi Kiss Csaba előadásában. Az érdeklődők Balassa Ildikó tanárnő művészeti vezetésével a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium Kamarakórusa előadását is hallhatták.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X