Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Egyhangú közönségsiker: véget ért az Ifjúsági Világkórus idei turnéja

Egyhangú közönségsiker: véget ért az Ifjúsági Világkórus idei turnéja

A szervezők szerint egyöntetű közönségsiker övezte az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir) idei 10 állomásos közép-európai és észak-balkáni turnéját, amelyet július közepén Pécsről indított a 33 ország 58 tehetséges fiatal énekesét összefogó együttes.

- hirdetés -

A turnét lebonyolító pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) beszámolója szerint a koncertkörút minden állomásán álló ovációval ünnepelte a közönség a kórust a koncertek végén. Az együttes a kilencnapos pécsi felkészülési időszak után tíz telt házas koncertet adott a baranyai megyeszékhelyen, Budapesten, Újvidéken és Belgrádban, Szarajevóban, Prijedorban, Zágrábban, Opatijában, Koperben és Ljubljanában; a produkciókat több mint ötezer ember látta.  A kórus “fiatalos nyitottságával, lelkesedésével és a legkiválóbb előadóművészi csoportokhoz mérhető tökéletességével óriási meglepetést okozott a publikumnak”.  A turné sikere nyomán újabb regionális kulturális együttműködési javaslatokkal keresték meg a szerb, bosnyák, horvát és szlovén szervezőpartnerek Pécset és Magyarországot.

Turnén az Ifjúsági Világkórus

- hirdetés -

Az 1988 óta működő, UNESCO Artist for Peace címmel is kitüntetett kórust két nemzetközileg is elismert karnagy – a magyar Pad Zoltán és a kenyai Ken Wakia – készítette fel a színes repertoárra. Klasszikus európai, magyar és észak-balkáni művek mellett afrikai, világzenei és popfeldolgozásokat, spirituálékat és gospeleket is műsorra tűztek.

Kodálytól Kenyáig: Magyarországon koncertezik az Ifjúsági Világkórus

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.