Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Svéd együttest lát vendégül a KVV Kamarakórus

Svéd együttest lát vendégül a KVV Kamarakórus

A Wesselényi17 szeptember 20-22. között változatos programmal ünnepli A zene világnapját. Szeptember 21-én délután Gangkoncertre, este pedig a KVV Kamarakórus és a Svédországból érkező Vokalensemblen Espiro Szerelmes hangok, hangok szerelmesei című közös műsorára várják az érdeklődőket.

- hirdetés -

A 18 órakor kezdődő koncerten a KVV Kamarakórust és vendégét, a svédországi Göteborgból érkező Vokalensemblen Espirót hallhatja a közönség. A svéd, magyar és angol nyelven megszólaló madrigálokat, megzenésített verseket, népzenei és könnyűzenei feldolgozásokat a közös téma, a szerelem köti össze.

- hirdetés -

Matts Johansson három éve irányítja a harmadik évtizedében járó Espiro Kamarakórust. Vezetésével gyakran adnak olyan tematikus koncerteket, amelyeken a zene mellett más színpadi művek, versek, prózai szövegek is fontos szerepet játszanak. Az utóbbi időszakban színpadra vittek egy Shakespeare-műsort, és körbejárták a migráció kérdését, de gyakran adnak elő könnyűzenei feldolgozásokat is. Számos külföldi útjuk egyike már Budapestre is elvezette őket, 2010-ben.

Ide kapcsolódik:
Ismerjük meg közösen Magyaróvári Viktor művészetét!

A budapesti KVV Kamarakórust a zene szeretete és az éneklés öröme kovácsolta sok színes egyéniségből egy energikus, vidám, együtt lélegző és érző csapattá. Tagjai amatőr énekesek: van köztük tájépítész, egyetemi hallgató, hangmérnök, informatikus, asztalos, tanár, óvónő, pszichológus, közgazdász és marketing-specialista is. Az éneklés számukra valódi szerelem, s ezt le sem tagadhatnák, hiszen ha csak néhányan vannak is együtt, máris dalra fakadnak. Alapító-karnagyuk, Magyaróvári Viktor Kayamar keze alatt professzionális előadójukká váltak egyedi repertoárjuknak, amely a klasszikus és a könnyűzene értékeit egyesíti. Az idén tíz éves kamarakórus egyben Kayamar „hangszereként” is funkcionál: legszívesebben a karnagyuk által komponált vagy az együttes számára áthangszerelt a cappella műveket éneklik.

A 16 órakor kezdődő Gangkoncerten az Espiro és a KVV Kamarakórus az esti programjukból kínál rövid ízelítőt, valamint fellép az Erkel Ferenc Vegyeskar is Cseri Zsófia vezetésével. A koncert érdekessége – ahogy arról a neve is árulkodik – a szokatlan helyszín: a kórusok a Wesselényi17 remek akusztikájú belső udvarának gangjáról énekelnek. A belépés mindkét eseményre ingyenes.

A zene világnapja alkalmából rendezett koncertsorozaton fellép a Four Bones Quartet, Bogdán Norbert és Zenekara, valamint az Oláh Kálmán Quartet is a Wesselényi 17-ben.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.