Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Művészeit díjazta a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Művészeit díjazta a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Liszt Ferenc Koronázási miséje hangzott el május 9-én a 70. évfordulóját ünneplő Magyar Rádió Énekkara hangversenyén. A koncert előtt Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója és Pad Zoltán, az énekkar karigazgatója Szász Istvánnak adták át az évad Énekkari Művésze címet.

- hirdetés -

A kórus tagjai minden évben titkos szavazással választják ki azt az előadót, akit előző évi művészi teljesítménye alapján erre a címre leginkább érdemesnek tartanak. A díjat három évtizede alapították Vásárhelyi Zoltán karnagy, a Magyar Rádió egyik emblematikus muzsikusának emlékére.

- hirdetés -

Szász István énekesi tanulmányait 1975-ben kezdte magánúton, Kolozsvárott. Művészi tevékenysége 1980-ban, a kolozsvári Állami Magyar Opera énekkarában indult. 1985-ben költözött Budapestre, s még abban az évben felvételt nyert a Magyar Rádió Énekkarába, a tenor szólamba. Azóta is töretlenül, immár 35 éve, részese az énekkar életének.

Ide kapcsolódik:
Pad Zoltán: „Jó helyzetben vagyunk, ha a minőségről kell számot adnunk”

Ugyancsak a koncert előtt került sor az évad során nyugdíjba vonult kollégák köszöntésére. Emléklapot kapott Horváth Mária Teréz, Fehérné Jánosi Margit, Szűcsné Geöcz Judit és Szarka Emília.

Ide kapcsolódik:
Liszt madridi koncertjei teljesen felforgatták a spanyol kulturális életet

A díjátadó után a Művészeti Együttesek megtartották az énekkar 70. éves jubileumi koncertjét, amelyen elhangzott Liszt Ferenc Koronázási miséje. A hangversenyt felvételről sugározza az M5 csatorna május 12-én, szerdán este 21 órától.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.