Papageno Radio
Blogok Liszt Nemzetközi Zongoraverseny Két forduló közt a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny indulói - videóinterjú

Két forduló közt a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny indulói – videóinterjú

A verseny első két napját követően, tegnap kiderült a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny második fordulójába továbbjutók listája. A második forduló versenyzői: Derek Wang, Anton Yashkin, Giovanni Bertolazzi, Kevin Chen, Ivana Damjanov, Ilic, Stanislav Korchagin, Kovács Gergely, Valentin Malinin, Csabay Domonkos és Tamta Magradze.

A zsűri a tegnapi nap végén nevezte meg azt a 10 versenyzőt, akik a második körös megmérettetésben is színpadra léphettek a mai napon, ahol most Liszt művek mellet Cziffra György átiratokkal is megmutathatták virtuozitásukat.

Ide kapcsolódik:
Élőben jelentkezünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyről

A mai nap folyamán ismét a Zeneakadémáin, vagy online térben izgulhattunk a továbbjutókért. A nap végén pedig megtudhatjuk kik lesznek azok, akiket a szeptember 17-i elődöntőben hallhatunk.

A második fordulóból továbbjutó tehetségek holnap kicsit megpihenhetnek, de a közönség így sem fog unatkozni, hiszen olyan fantasztikus koncertet kínál a verseny programja, amit nagy hiba lenne kihagyni.

Este 19:30-tól a Zeneakadémián hallhatjuk a világhírű Olga Kern és a Concerto Budapest hangversenyét. A zongoraművésznő, aki egyben a verseny zsűritagja is egy érzelmi utazásra invitálja a helyszínre érkező, és az online közvetítést követő közönséget. Az est folyamán olyan nagyszerű műveket hallhatunk majd, mint Rachmaninov 2. zongoraversenye, Liszt: Mefisztó-keringője és Az éji menet, illetve Csajkovszkij VI. szimfóniája.

További információk ide kattintva elérhetőek.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!