Papageno Radio
Blogok Liszt Nemzetközi Zongoraverseny Jön a második forduló – videóinterjú a Liszt-verseny tehetségeivel

Jön a második forduló – videóinterjú a Liszt-verseny tehetségeivel

Tegnap már többen megmutatták tehetségüket a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny első fordulóján. Ma folytatódik a megmérettetés, további 11 versenyző „áll a rajthoz”. Az ifjú művészeken kívül a zongorák is megmérettetnek, a Yamaha, a Steinway és a Bösendorfer hangszereket hallhatjuk ma, szeptember 14-én.

A zongoraverseny és az azt kisérő rendezvények nem csak a Zeneakadémia falai között zajlanak, hiszen a Zenekarnevál keretében a Liszt téren is fantasztikus programokon vehet részt a közönség.

Ide kapcsolódik:
Élőben jelentkezünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyről

Szeptember 14-én 9 órától 17:20-ig egymást váltják az elődöntőben a produkciók. Ma hallhatjuk Korchagin Stanislav, Kovács Gergely, Valentin Malinin, Yihao Mao, Ranganathan Theo, Csabay Domonkos, Hsu Chia-Yang, Kurasaki Takumi, Margadze Tamta, Asagi Nakata és Boros Mihály játékát.

Az elődöntő után pedig irány a Liszt tér, ahol ma 18 órától a Liszt Café című bárzongora estet hallhatják Cséki Kálmánnal, Urbán Orsolyával, Orbán Györggyel és Lakatos Pecek Andrással. Többek között olyan neves szerzők művei csendülnek fel, mint George Gershwin, Édith Piaf, Horváth Jenő, Seress Rezső vagy Nádas Gábor.

Szeptember 15-én a második fordulóval folytatódik a verseny, a Liszt téren pedig Herczku Ágnes és zenésztársai Pár-ének műsorukkal 18 órától várják a nagyérdeműt. A karnevál nem csak koncertekkel, de ingyenes interaktív játékokkal is kedveskedik a verseny egész ideje alatt.

Jöjjön el, legyen részese Ön is a világversenynek! Amennyiben nem tud ott lenni a Zeneakadémián, kövesse a fordulókat online a Filharmónia és a Papageno Facebook-odalán.

További információ ide kattintva.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!