Papageno Radio
Blogok Liszt Nemzetközi Zongoraverseny Kezdődik a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny

Kezdődik a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny

A Filharmónia Magyarország és a Zeneakadémia közös szervezésű Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyén a versenyzőknek a tegnapi és a mai nap folyamán volt lehetőségük arra, hogy négy kivételes zongoramárka közül válasszanak. Bösendorfer, Fazioli, Steinway and Sons és Yamaha zongorák kipróbálása után döntötték el a fiatal tehetségek, hogy melyik hangszeren szeretnének játszani a verseny első fordulójában, azonban minden forduló előtt lehetőségük van másik zongorát választani.

A versenyzők sorrendjének sorsolása a szeptember 12-én este fél nyolckor kezdődő nyitóhangverseny előtt kap helyet, ahol Liszt műveit Magyarország egyik legtehetségesebb zongoraművészének, a Kossuth-, Liszt-, Prima és Gramofon-díjas érdemes művész, Balázs János előadásában hallhatjuk. A zongoraművész a verseny nemzetközi zsűriének is tagja, így a Szent István Filharmonikusokkal közös koncertje nagyszerű nyitánya lesz az eseménynek.

Ide kapcsolódik:
Élőben jelentkezünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyről

Ha nem tud részt venni a Zeneakadémián megrendezésre kerülő versenyen és a koncerteken, otthonából is élvezheti eme páratlan rendezvény minden pillanatát. Élő közvetítéssel jelentkezik a Filharmónia Magyarország a közösségi oldalain és weboldalán, amelyet a Papageno Facebook-oldalán is követhetnek mindennap, így együtt izgulhat kedvenc versenyzőivel.

Azonban a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny programjai nemcsak a Zeneakadémia gyönyörű termeiben zajlanak. Augusztus 13. és 15. között a Liszt Ferenc téren, különleges Zongorakarnevállal készülünk, ahol kivételes programok várják a kedves érdeklődőket. Lesznek zongorakoncertek, interaktív játékok kicsiknek és nagyoknak a virtuális valóságon kívül és belül. Esti sétáját tervezze a Liszt Ferenc térre, és vegyen részt a zongorakoncerteken.

További információ itt érhető el a versenyről.

 

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!