Papageno Radio
Blogok Liszt Nemzetközi Zongoraverseny Nagyszerű koncerteket, izgalmas fordulókat tartogat a Liszt zongoraverseny

Nagyszerű koncerteket, izgalmas fordulókat tartogat a Liszt zongoraverseny

Fantasztikus koncertek, izgalmas fordulók és Zongorakarnevál várja az érdeklődőket a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen. A fordulók mellett világsztárok garantálják a felejthetetlen koncertélményeket, amiket a közönség élőben a Zeneakadémián vagy akár otthonukban élhetnek át az online közvetítésnek köszönhetően.   

A nagy hagyományokkal rendelkező verseny a Filharmónia Magyarország és a Zenakadémia közös rendezésében valósul meg szeptember 12-19. között. Napközben szoríthat a versenyzőknek a fordulókon, este élvezheti a hangversenyeket világhírű művészek előadásában.

A versenyt egy varázslatos hangverseny nyitja meg szeptember 12-én a Zeneakadémián. Liszt műveit Magyarország egyik legtehetségesebb zongoraművészének, Balázs Jánosnak előadásában hallhatjuk. A zongoraművész 16 évesen első helyezést ért el a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen, így a Szent István Filharmonikusokkal közös koncertje nagyszerű nyitánya lesz az eseménynek. Az estén Kovács János vezényel.

Balázs János - fotó: Emmer László
Balázs János – fotó: Emmer László

Ezt követően, szeptember 16-án, a verseny második fordulója után Magyarország egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest és Olga Kern világszerte ismert zongoraművésznő közös hangversenyén hallhatják Liszt Mephisto-keringőjét, Rachmaninov 2. zongoraversenyét és Csajkovszkij 6. („Patetikus”) szimfóniáját. Az estén Keller András vezényel. Másnap, szeptember 17-én, az elődöntőben a zsűri és az érdeklődők a továbbjutott 6 versenyzőt hallhatják.

A mindent eldöntő végső fordulóra szeptember 18-án 19 órakor kerül sor. Legyen ott Ön is, amikor kiderül ki az idei Zongoraverseny győztese! A döntőben a Nemzeti Filharmonikus Zenekart Vajda Gergely vezényli.

Végül szeptember 19-én ünnepeljük együtt a díjazottakat egy gálakoncert keretében a Zeneakadémián.

Olga Kern - fotó: Chris Lee
Olga Kern – fotó: Chris Lee

A verseny alatt Zongorakarnevál is várja az érdeklődőket a Liszt téren, mely ugyancsak izgalmas programokat kínál szeptember 13. és 17. között. Koncertek, zongorához kapcsolódó játékok csábítják az utca embereit, hogy megismerjék a zongora sokszínűségét.

Jöjjön el, legyen részese Ön is a világversenynek. Vegyen részt az összes fordulón, váltson versenybérletet, és ünnepeljük együtt a felfedezett ifjú tehetségeket izgalmas programokkal, fantasztikus koncertekkel!

Jegyek és bérletek válthatók a Zeneakadémián (Budapest, Liszt Ferenc tér 8.), a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (Budapest, Szobránc u. 6-8.), koncertek előtt a helyszínen,valamint online a www.jegymester.hu oldalon. További információért kövesse a www.filharmonia.hu és a www.lisztcompetition.hu weboldalakat, valamint a Filharmónia Facebook-oldalát!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!