Papageno Radio
Blogok Marton Éva Énekverseny 2022-ben rendezik meg az V. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

2022-ben rendezik meg az V. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyt

A 31 éves Sonja Šarić kapta a 30 ezer eurós első díjat és a közönségdíjat is a Zeneakadémia által szervezett IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny szeptember 5-i díjkiosztó gálaestjén. A következő versenyt 2022-ben rendezik.

A pandémia miatt tavalyról 2021-re halasztott IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny minden korábbinál több, 66 versenyző részvételével zajlott. Ennél is többen jelezték részvételi szándékukat, de a még mindig bizonytalan utazási lehetőségek miatt az utolsó pillanatban néhány énekes lemondta fellépését.

Rekordszámú volt a jelentkezők és az elődöntőbe kerültek száma is: 47 ország 255 fiatal tehetsége küldte be videóit még 2020 tavaszán, s közülük a Marton Éva vezette előzsűri 116 jelentkezőt hívott meg akkor az élő fordulókba.

A IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny fordulóit itt lehet visszanézni:

Ide kapcsolódik:
Élőben a IV. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyről

IV. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny díjátadó gáláját szeptember 5-én tarották, ahol a verseny névadója, Marton Éva bejelentette, hogy az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekverseny megrendezését 2022-ben, szeptember 5-11. között tervezi a Zeneakadémia.

Úgy fogalmazott: azért fontos ez a világszínvonalú megmérettetés, mert népszerűsíti Magyarországot külföldön. „Egy ilyen verseny létrehozása önmagában világszenzáció, és erősíti a nekem oly kedves magyar haza hírnevét” – emelte ki.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!