Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Családi gordonka-zongora vasárnap

Családi gordonka-zongora vasárnap

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Devich Gergely és Kovalszki Mária vasárnap délutáni koncertjén Kodály, Bach, Beethoven és Chopin művei hangzanak el, de Mozart szelleme is megidéződik Vigántpetenden.

Devich Gergely (gordonka) és Kovalszki Márta (zongora) koncertje

július 23. 17.00 – Papageno Klasszik (Vigántpetend, katolikus templom)

A fiatal gordonkaművész, Devich Gergely egy muzsikusdinasztia legifjabb tagja. Édesanyja Kovalszki Mária zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára – aki ezen a koncerten is a kamarapartnere lesz -; nagyapja, Devich János gordonkaművész, a Zeneakadémia professzor emeritusa.

Nyolcévesen kezdett csellózni. Első tanára Antók Zsuzsanna volt, aki a zuglói Szent István Király Zeneiskolában tartotta zeneóráit. 2008-ban megnyerte a budapesti Banda Ede Gordonkaversenyt, majd a XII. Országos Friss Antal Gordonkaversenyt. 2009-ben egy csellókvartett tagjaként első díjat nyert a budapesti Kodály Zoltán Kórusiskola I. kamarazenei fesztiválján. A versenynek köszönhetően felléphetett Londonban, a Magyar Kulturális Intézetben. 2010-ben az Országos Alba Regia Kamarazenei Versenyen, 2011-ben az V. Budapesti Banda Ede Versenyen nyert kiemelt első díjat. Ebben az évben a szlovákiai Dolny Kubinban rendezett hangversenyen a második helyen végzett, novemberben pedig a szolnoki XIII. Országos Friss Antal Gordonkaversenyen nyert kiemelt első díjat.Ő képviselte Magyarországot a 2014-es Fiatal Zenészek Eurovízióján Kölnben, Saint-Saëns Allegro appassionato (op.43) című darabjával.

Kovalszki Mária

2014-ben a Magyar Televízió (MTVA) felkérésére ő képviselte Magyarországot a 2014-es Fiatal Zenészek Eurovíziójána németországi Kölnben. A május 31-i döntőben a 3. helyen végzett, ami az eddigi legjobb magyar helyezés a verseny történetében. Devich Gergely az első magyar versenyző, aki a dobogóra állhatott bármely eurovíziós versenyen.-ben Junior Prima Díjat kapott, 2011-ben a XIV. kerületi önkormányzattól megkapta Az év embere kitüntetést.

A koncerten elhangzik Beethoven: 12 variációja, Mozart: A varázsfuvola egy témájában műve, Kodály: Szonáta csellóra és zongorára op. 4, Debussy: Szonáta csellóra és zongorára műve, valamint F. Chopin: Bevezetés és Polonaise brillante című darabja.

Komoly zenei kaland a Völgyben: Papageno Klasszik!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X