Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Különleges hármas

Különleges hármas

Bán Máté, Kriesch Barbara és Varga Oszkár kamarakoncertjén fuvolára, hárfára és brácsára írt művek szólalnak meg.

- hirdetés -

Bán Máté

- hirdetés -

Bán Máté a budapesti Zeneakadémián diplomázott 2015-ben, tanulmányai alatt több első helyezést ért el itthon és külföldön szóló és kamaraversenyeken egyaránt. 2012-ben Gundel Művészeti Díjat, 2014-ben Junior Prima-díjat kapott. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán tanított fuvolát, jelenleg a Concerto Budapest tagja. Rendszeresen készít átiratokat fuvolára, illetve kamaraegyüttesekre, tagja a Ludium Együttesnek, alapító tagja a Musiciennes Libres-nek és a Weiner Ensemble-nak.

Bán Máté (fuvola), Kriesch Barbara (hárfa) és Varga Oszkár (brácsa) kamarakoncertje

július 27. 17.00 – Papageno Klasszik (Vigántpetend, katolikus templom)

Kriesch Barbara zenész családból származik, 9 éves korában kezdett el hárfázni. 2016-ban kitüntetéses diplomával végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hárfa szakán, ahol Vigh Andrea volt a mestere. Szóló-, zenekari játék és kamarazene egyaránt jelen van az életében, de a kamarazene műfaja áll hozzá a legközelebb, a cselló, hegedű és fuvola mellet ének-hárfa felállásban is sokszor hallható. 2016-tól rendszeres közreműködője a Nemzeti Színháznak. Az egyetemi évei alatt többször fellépett a Gödöllői Hárfafesztiválon, a Kaposvári Kamarazenei Fesztiválon és a Művészetek Völgyén. Számos külföldi országban koncertezett már, többek között Romániában, Írországban és Franciaországban.

Varga Oszkár

Varga Oszkár zenész családban született Újvidéken, ahol 4 éves korában kezdett el hegedülni. 2015-ben diplomázott Kokas Katalin és Kelemen Barnabás osztályában, jelenleg a Zeneakadémia DLA-hallgatója. Több mesterkurzuson vett részt Magyarországon és külföldön, volt a Long Island Conservatory növendéke, képviselte a Zeneakadémiát Jeruzsálemben. Koncertmestere volt a Deutsch-Französische Jugendphilharmonie jubileumi turnéjának, fellépett a Lockenhausi Kamarazenei Fesztiválon és a Kaposfesten olyan művészekkel, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Alina Ibragimova, Nicolas Altstaedt, James Boyd, Alina Pogotskina, Latica Honda-Rosenberg, Jonathan Cohen és Makszim Riszanov. A Kelemen Kvartett tagjaként koncertezett Amszterdam, Brüsszel, London, Hamburg, Milánó és Bécs nagy hangversenytermeiben.

A koncerten elhangzik L. Smit fuvolára, brácsára és hárfára írt triója, G. Fauré fuvolára és hárfára írt darabja, J. S. Bach szóló hegedűre írt g-moll szonátájából az Adagio és Fuga, valamint C. Debussy fuvolára, brácsára és hárfára komponált szonátája.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.