Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Némafilmhez filmzenét - szavazz te is kedvencedre!

Némafilmhez filmzenét – szavazz te is kedvencedre!

A Művészetek Völgye és a Papageno közönségszavazásán nemcsak a legjobb zenemű szerzője nyer, de három páros Völgy-belépőt is kisorsolunk a szavazók között.

- hirdetés -

Régi magyar némafilmek zenei aláfestéséhez hirdetett pályázatot az idén 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet.

- hirdetés -

A szervezők három régi magyar filmet választottak, amelyeket annak idején zongorakísérettel vagy zenekarral mutattak be a filmszínházakban, azonban a felvételek zenei aláfestés nélkül őrződtek meg.

A Némafilmhez filmzenét! felhívás célja, hogy ezek a kortörténeti dokumentumok új életre kelhessenek hazai zeneszerzők friss alkotásai által és a közönséghez is közelebb kerüljenek különleges hangulatú élőzenés filmvetítéseken.

A pályázat három filmjére összesen negyven zenei alkotás érkezett. A zeneszerzők ugyanazokra az öt perces jelenetekre különböző megoldásokat hoztak, amik követik és kiemelik a filmek cselekményét és mondanivalóját.

A szakmai zsűri jelen pillanatban is azon dolgozik, hogy megtalálja a képekhez a tökéletes filmzenéket. Április 16-án hirdetik ki a döntőbe került alkotásokat, filmenként két pályázót.

A pályaműveket ide kattintva lehet meghallgatni. 

A Papageno olvasói most kicsit benézhetnek a kulisszák mögé, megismerhetik a pályázó zeneműveket és kipróbálhatják, milyen nehéz is a zsűri feladata, amikor ennyi fantasztikus alkotás közül kell választani.

Melyik áll hozzátok a legközelebb? Melyiket érzitek leginkább összhangban a képpel? Melyik mesél többet nektek? Melyik ragadott magával titeket?

Szavazzatok a kedvenc filmzenétekre április 15-én 20 óráig! A szavazók között Művészetek Völgye páros napi belépőket sorsolunk!

A pályaművekre ide kattintva lehet szavazni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.