Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye A tehetséges Mr. Ripley hazai ősbemutatójával készül a Művészetek Völgye

A tehetséges Mr. Ripley hazai ősbemutatójával készül a Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye első saját előadását, A tehetséges Mr. Ripley színpadi változatát július 23-án mutatják be Taliándörögdön, a fesztivál Színház Színpadán. A világhírű pszichológiai thriller Magyarországon most először kerül színpadra. A rendező Csiby Gergely, az előadás zenéjét Ember Márk szerezte, a díszlettervező Márkus Sándor. Szereplők: Szántó Balázs, Gazdag Tibor, Ruzsik Kata, Jerger Balázs, Király Dániel, Bajor Lili, Dino Benjamin, Katona Péter Dániel.

- hirdetés -

Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye ügyvezető igazgatója: „A Művészetek Völgye évek óta szeretne saját színházi előadást létrehozni, és nem is volt erre jobb alkalom, mint a 30. jubileum. Szerencsére a pályázatokon is eredményesen szerepeltünk, így most van lehetőségünk bemutatni egy olyan nagyívű előadást, mint A tehetséges Mr. Ripley. Csiby Gergővel már 2020-ban elkezdtünk közösen gondolkodni, és végül ezt a darabot találtuk a legjobbnak.

- hirdetés -

Nem egy könnyű előadás, komoly mélységei és magasságai vannak, összetett, tömör, de mégis szórakoztató, a színészeknek remek lehetőség, hogy tudásuk legjavát megmutassák. A darab izgalmas, pörgős, összetett, olyan, mint a Völgy. A rendező személye sem volt kérdés, első rendezésénél mindenképp olyan emberrel szeretünk volna dolgozni, aki ugyan már rendezett, de még keveset, ismeri a Völgyet, tud azonosulni vele, fiatalos és energikus és mindezek mellett tehetséges. Így lett Csiby Gergő a Völgy rendezője idén.”

Ide kapcsolódik:
Megjelent a Papageno idei első különszáma a Művészetek Völgye 2021 programjaival

Csiby Gergely az előadásról: „Érezték már azt, hogy a nyomukban vannak? Vagy hogy figyelik magukat? Szoktak hátrapillantani, hogy van-e ott valaki? Az előadás az absztrakció, a zene és a sallangmentes színjátszás hívószavak mentén keresi a sokak által ismert film alapjául is szolgáló eredeti Patricia Highsmith-regény legizgalmasabb kérdéseire a választ. Egyedi képi és zenei világával, kimagasló szereplőgárdájával bizonyosan a nyár egyik kedvence lehet!”

A cselekmény

 

Egy szép napon a kisstílű szélhámos Tom Ripley-nek az ölébe hullik a szerencse. Egy gazdag hajógyáros megbízza, hogy hozza haza Olaszországból léhűtő fiát, hogy az átvegye az üzletet. Tom csakhamar egy gazdag olasz üdülőhelyen találja magát, tekintélyes apanázzsal a zsebében, és nekilát a feladat elvégzésének. Megkörnyékezi Dickie-t, és hamarosan csakugyan a kegyeibe férkőzik. Egy új világ tárul föl előtte: olyan új életminőség, amely csak keveseké. Tom Ripley úgy dönt, megszerzi magának a kiváltságosoknak ezt a jogát. És ezért képes a végletekig elmenni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!