Papageno Radio
Blogok Művészetek Völgye Ezek az arcok járnak a Völgybe - Völgy 30 portrék

Ezek az arcok járnak a Völgybe – Völgy 30 portrék

Kelemen Gergő fotográfust tizenéves kora óta foglalkoztatja a fényképészet. Pályája eléjén főként koncerteket és zenei előadókat fotózott. Több alkalommal jelent már meg kiállítása, legutóbb Flashes címmel készített fotósorozatot. A sorozat bulik sűrűjében – klubokban, de leginkább fesztiválokon – megörökített hangulatokat és arcokat ábrázolt, amelyek egy jellegzetes szubkultúráról árulnak el lényegesen többet, mint ami első ránézésre látszik.

Gergő többször is fényképezte már a Művészetek Völgyét. Néhány évvel ezelőtt a fesztivál hivatalos fotósaként járt először Kapolcson, ahová azóta minden évben visszatér. Az idén 30. születésnapját ünneplő Völgy arcairól két éve kezdett portrékat készíteni, ám az alkotási folyamatot – ahogy a fesztivál évfordulós ünneplését is – sajnos félbeszakította a pandémia. Az idei évben végre bemutatják azt a 30 Völgy portrét, amelyek Kelemen Gergő soron következő kiállításaként kifejezetten a fesztivál 30. születésnapjára készültek a Művészetek Völgye meghatározó szereplőiről.

Ide kapcsolódik:
Indul a Művészetek Völgye – Mutatjuk a Papageno Klasszik programjait!

„Talán, sőt, nem is talán, hanem biztosan ez az egyetlen olyan létező fesztivál, amit több napig nem csak elviselni, hanem élvezni is tudok. Kellemes hangulat, jófej, elfogadó emberek és nem utolsó sorban, roppant érdekes, változatos helyszínek. Számomra ezt jelenti a Völgy. Sok más fesztiválon jártam már (mind itthon, mind más országokban) viszont a Völgy egy teljesen más világ. Rögtön magával ragadott és beszippantott. Történetek, élmények, illatok és még számtalan más köt ide.

Kelemen Gergő kiállítása - forrás: Művészetek Völgye  / Fotó: Boltresz Attila
Kelemen Gergő kiállítása – forrás: Művészetek Völgye / Fotó: Boltresz Attila

Mivel a Völgy hozzám hasonlóan tavaly épp 30 éves lett, fontos volt számomra, hogy valamilyen módon adhassak magamból a Völgynek, valamit. Megtisztelő számomra, hogy lefotózhattam ezeket az emblematikus szereplőket, akik sok éven keresztül részt vettek a Völgy szervezésében és lebonyolításában. És örülök, hogy bemutathatom őket egy másik oldalukról is. Így nem csak abban a szerepben láthatjuk őket, mint amit a Művészetek Völgye életében betöltenek. Jó volt megismerni őket.”

Völgy 30 portrék | Kelemen Gergő fotográfus kiállítása
További információk az alkotóról ide kattintva érhetőek el!

A kiállítás augusztus 1-ig látogatható!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!