Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Művészetek Völgye Többszörös jubileumot ünnepel a Kaláka Versudvar a Művészetek Völgyében

Többszörös jubileumot ünnepel a Kaláka Versudvar a Művészetek Völgyében

Idén lett 50 éves Lackfi János, aki az 50 éves Kaláka zenekarral együtt vezeti a 10 éves Kaláka Versudvart a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgyében.

- hirdetés -

A Kaláka kezdetektől fellépett az 1989-ben induló Művészetek Völgye Fesztiválon (akkor még Kapolcsi Művészeti Napok) és Lackfi János is állandó vendégnek számított a Völgyben. 2011-ben nyitották meg közösen a Kaláka Versudvart, ahol babák, kisgyerekek, nagy gyerekek, felnőttek, nénik, bácsik számára egyaránt élmény a vers, ha szavalt, ha énekelt, ha közösen megírt. 

- hirdetés -

Az udvar házigazdái, a Kaláka tagjai és Lackfi János is végig jelen vannak a fesztivál ideje alatt, és 2021-ben is nagyon színes, izgalmas programmal készülnek. 

Lackfi János, Varró Dániel
Lackfi János és Varró Dániel – fotó: Művészetek Völgye

A napokat babaprogrammal indítják Cseke Attila és Cseke-Marosi Eszter vezetésével, délelőtt gyerekkoncerttel, előadással várják a kicsiket. Fellép náluk az Eszter-lánc mesezenekar, Varró Dániel Radványi Balázzsal és természetesen a Kaláka gyerekdalai is felcsendülnek. Boka Gábor a János Vitézt, Danny Bain Kodzsugukila, a boszorkány történetét viszi színpadra. Gryllus Vilmos biciklizni is elviszi a gyerekeket, és nemcsak dalainak segítségével, hanem valóban egy bringakört mennek a látogatókkal Kapolcs körül.

Kaláka Versudvar
Kaláka Versudvar – fotó: Művészetek Völgye

A Kaláka Versudvarban mindennap a Versműhelyben közösen faraghat rímeket a közönség Lackfi Jánossal, délután pedig János meghívott vendégeivel és Zenés Versimpróval várja az érdeklődőket. Minden generáció örömére több Kaláka-koncert is lesz a 10 nap alatt, délutánonként előadások, esténként koncertek, költészet és zene töltik meg az udvart. Sötétedés után a Kecskemétfilm rajzfilmjeiből vetítenek. Utolsó nap ökumenikus istentisztelettel készülnek a Művészetek Völgye fellépőinek közreműködésével.

Ide kapcsolódik:
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint jubileumi verskoncertje a Művészetek Völgyében

Az udvar vendégei: Keleti István Művészeti Iskola, Szabó T. Anna, Burns Katalin, J. Kovács Judit, Eszter-lánc mesezenekar, Szalóki Ági, Beck Zoltán, Lakner Tamás, Fenyvesi Béla, Rozs Tamás, Sabbathsong Klezmer Band, Békés Márta, Sebő-együttes, Varró Dániel, Wolf Kati, Misztrál.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!