Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok MuzsikAlkohol Száraz november - 21. nap: Repülőtéri kalandok

Száraz november – 21. nap: Repülőtéri kalandok

Vérbeli modernkori mese Jonathan Dove 1998-as operája: egy trópusi vihar miatt a repülőtéren ragadt emberek története, pszichológiai kísérlet, telis-tele keserédes humorral és mély emberi tragédiákkal.

- hirdetés -

Végy egy repülőteret, adj hozzá két házaspárt, egy fiatalabbat, akik nászútra igyekeznek, és egy idősebbet, akik már elhidegültek egymástól. Egy idősebb hölgyet, aki fiatal szeretője elé érkezett a reptérre, és egy menekültet, aki évek óta a reptéren él, bátyját várva. Ott van még egy repülőtéri irányító, egy stewardess és egy steward, valamint egy bevándorlási hivatalnok. És már adott is a vihar kitörtével létrejövő mesterséges szituáció, amiben ez a tíz ember kénytelen vegyülni egymással hol több, hol kevesebb sikerrel, hol egymásba olvadva, hol pedig egymásnak esve.

Older Woman

Let’s get drunk.

All

Let’s get drunk.

- hirdetés -

Nos, pontosan ez utóbbi történik, amikor a menekült, a nők jóindulatára pályázva apró köveket ad nekik, melyek elmondása szerint teljesítik minden kívánságukat. A stewardess eközben röviditalokat oszt ki a kis társaságnak, akik poharazni kezdenek. Beszélgetés közben rájönnek, hogy mindannyian ugyanolyan közönséges kavicsokat kaptak. Ekkor részegen ütlegelni kezdik a menekültet, és félholtra verik, majd egy nagy repülőtéri ládába zárják… És hogy mi történik ezután? Érdemes végignézni az egész operát, és minden kiderül!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.