Papageno Radio
Blogok MuzsikAlkohol Száraz november - 21. nap: Repülőtéri kalandok

Száraz november – 21. nap: Repülőtéri kalandok

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Vérbeli modernkori mese Jonathan Dove 1998-as operája: egy trópusi vihar miatt a repülőtéren ragadt emberek története, pszichológiai kísérlet, telis-tele keserédes humorral és mély emberi tragédiákkal.

Végy egy repülőteret, adj hozzá két házaspárt, egy fiatalabbat, akik nászútra igyekeznek, és egy idősebbet, akik már elhidegültek egymástól. Egy idősebb hölgyet, aki fiatal szeretője elé érkezett a reptérre, és egy menekültet, aki évek óta a reptéren él, bátyját várva. Ott van még egy repülőtéri irányító, egy stewardess és egy steward, valamint egy bevándorlási hivatalnok. És már adott is a vihar kitörtével létrejövő mesterséges szituáció, amiben ez a tíz ember kénytelen vegyülni egymással hol több, hol kevesebb sikerrel, hol egymásba olvadva, hol pedig egymásnak esve.

Older Woman

Let’s get drunk.

All

Let’s get drunk.

Nos, pontosan ez utóbbi történik, amikor a menekült, a nők jóindulatára pályázva apró köveket ad nekik, melyek elmondása szerint teljesítik minden kívánságukat. A stewardess eközben röviditalokat oszt ki a kis társaságnak, akik poharazni kezdenek. Beszélgetés közben rájönnek, hogy mindannyian ugyanolyan közönséges kavicsokat kaptak. Ekkor részegen ütlegelni kezdik a menekültet, és félholtra verik, majd egy nagy repülőtéri ládába zárják… És hogy mi történik ezután? Érdemes végignézni az egész operát, és minden kiderül!

Promóció

Stream és színház

X
X