Papageno Radio
Blogok MuzsikAlkohol November 9. - Egy modern bohém

November 9. – Egy modern bohém

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ma ismét OperAlkoholália tájaira kalandozunk a nap zeneszerzőjével, aki számomra az év egyik nagy meglepetése volt. És ezzel szerintem nem vagyok egyedül. A 37 éves amerikai zeneszerző, Nico Muhly (ejtsd: mjúli) tehetségéről november 10-én az élő MET közvetítéseken is mindenki meggyőződhet, a Müpában és az Urániában lesz látható Marnie című operája.

Igen, ez AZ a Marnie, Hitchcock filmjének (és Winston Graham könyvének) adaptációja – mit ne mondjak, nem egy szokványos operai szüzsé. Van benne minden a gyermekkori bántalmazástól az alkoholon át a szexuális problémákig, mondanom sem kell, hogy az ősbemutató megosztotta a közönséget.

Miről is van szó? A főszereplő, Isabel Leonard és Nico Muhly beszélnek az operáról:

Mielőtt bulvársíkra keveredne a blog, leszögezném, hogy Muhly esetében sokkalta inkább a bohém zeneszerzőt szeretném bemutatni, mint az idült alkoholistát, főként, hogy erről semmiféle tudomásom nincs.

Az viszont tény, hogy mai szerzőnk nem veti meg a finom ételeket és a jóféle alkoholt, blogján is szorgalmasan ír különböző gasztronómiai élményeiről, és gyakran látható különböző kulináris eseményeken egy-egy pohár finom borral a kezében. Zenei világa is legalább annyira kifinomult – és fogyasztható (!), mint az ízlése, érdemes belehallgatni a kompozícióiba. Személyes kedvencem a Brácsaversenye.

Hála egyik kedvenc komolyzenei blogomnak, a Composers doing normal shit, egy remek fotográfiával zárom a mai napot. Jó-bor is megárt a sok… no de pezsgőből?

Muhly

Promóció

Stream és színház

X
X