Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az Operaház művészei is részt vesznek a Tisza-tavi Fesztiválon

Az Operaház művészei is részt vesznek a Tisza-tavi Fesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2017-ben már negyedik alkalommal kerül megrendezésre A Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivál, amelynek az ötlete három évvel korábban egy sikeres csapatépítés során fogalmazódott meg. A különleges zenei és sporttal összefüggő programok száma évről évre egyre bővül, növelve a fellépő művészek és ezzel együtt a résztvevők számát is. Az idén július 28-30. között megrendezett fesztivál három fő alkotóeleme a TO’pera, a Tour d’Opera és a Boat d’Opera.

- hirdetés -

A fesztivál középpontjában az értékes időtöltés áll, ötvözve a zene szeretetét és a testmozgás fontosságát. A viszonylag fiatal, szokatlan programokat kínáló eseménysorozat azonban már komoly sajtóvisszhangot és nemzetközi támogatottságot tudhat a háta mögött.

„Nagyon örülünk, hogy ott lehetünk az általa létrehozott Tisza-tavi Fesztiválon, és nem hivalkodóan, de elfoglalva méltó helyünket, megjelenhetünk a gazdag programkínálatban”

– mondta el Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója, ugyanis a dalszínház művészei is részt vesznek az eseménysorozaton. A résztvevők, legyenek akár a sport, akár a zene rajongói, mindenképp megtalálják a nekik tetsző műfajt és értékes kikapcsolódást, véli ezt a fesztivál ötletgazdája, a Jelmez Art Kft. ügyvezető igazgatója, Debreczeni Ildikó.

Tisza-tavi Fesztivál

A fesztivál első napján kiállítások, szakmai programok és beszélgetések várják a közönséget, este Vizin Viktória operaénekesnő Operajóga c. műsorán vehet részt a közönség, majd ezt követően egy gálaestre kerül sor, ahol fellép Miklósa Erika és Nyári Zoltán is. Szombaton negyedik alkalommal kerül sor a Tour d’Opera kerékpártúrára, ahol a résztvevők a Tisza-tavat kerülik meg kerékpárral, amelyeket rendhagyó módon különböző zenei betétekkel – pihenőkkel – szakítanak meg, biztosítva ezzel a minőségi kikapcsolódást. Minden egyes megállónál más-más művész várja a biciklistákat, akiket egy rövid részlet idejére elrepítenek az opera, a táncművészet vagy éppen a kamarazene világába. Idén a fesztivál harmadik napján egy teljesen új kezdeményezés fog debütálni a nagyközönség előtt, melyet a Boat d’Opera névre kereszteltek.

“A többieket megkértem, hogy ne áruljanak be az edzőnknek”

A kerékpártúrához hasonlóan különleges helyszíneken kerül sor a 30 km hosszú csónakázásra, ahol zenei aláfestéssel kísérik a csónakázók útját. A fellépők között szerepel Rost Andrea, Miklósa Erika, Snétberger Ferenc, Lajkó Félix, a Virtuózok és a 100 tagú Cigányzenekar.

A fesztiválon való részvételről további információk a honlapon, illetve a Facebook-oldalon találhatóak.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X