Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül az Erkel Színház

Hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül az Erkel Színház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az ország legkülönbözőbb részeiről és országhatáron túlról érkező, hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül a Klauzál Lions Klub és a Magyar Állami Operaház közös jótékonysági előadásán az Erkel Színházban, ahol a Pomádé király új ruhája című darabot nézhetik meg február 11-én a gyerekek.

„Hagyományosan minden évben februárban egy napra birtokba vesszük az Operaházat, illetve idén, az épület rekonstrukciója miatt most az Erkel Színházat” – mondta Radnainé Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Klub elnöke.

Itzhak Perlman, a jótékony

Kiemelte, hogy a klub tizedik éve szervezi meg a jótékonysági operalátogatást, amely a jubileumi évben úgy alakult, hogy az Operáénál több mint kétszer nagyobb férőhellyel rendelkező Erkel Színházat kellett megtölteni.

„Örömmel mondhatom, hogy az 1800 fős nézőteret is megtöltjük, hiszen hatalmas érdeklődés van a program iránt”

– fűzte hozzá. Felidézte, hogy a program elindulásakor évekig az Operabál másnapján tartották ezeket az előadásokat, azért, hogy a gyerekek a nem mindennapi pompájában láthassák az épületet. Idén szintén egy nívós esemény, a Ring Estély – Farsangi operagála másnapján rendezik a jótékonysági előadást. A Klauzál Lions Klub ajándékcsomaggal is kedveskedik a gyerekeknek a darab szünetében.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X